SteM en ChristenUnie: Rondje Meppel is nog geen feestje.

Stadsdienstwoensdag 03 februari 2016 17:14

De nieuwe stadsdienst functioneert niet naar behoren. De nieuwe bussen zijn er nog steeds niet, veel haltes zijn niet duidelijk, WMO-ers maken er nauwelijks gebruik van en het product is gebrekkig gepromoot. Dat concluderen de fracties van SterkMeppel en ChristenUnie, die hierover veel vragen aan het college van burgemeester en wethouders hebben gesteld.

De beide fracties ondersteunden vorig jaar het nieuwe concept, waardoor nu ook mensen met een WMO-pas met de stadsbus kunnen reizen. Maar nu er meerdere mankementen aan het product kleven, vinden beide partijen dat er snel maatregelen moeten komen om deze te herstellen.

‘De nieuwe stadsdienst krijgt pas echt een kans als alles vlekkeloos verloopt en de reizigers over van alles en nog wat duidelijkheid hebben’, meent Peter de Vries (SteM). Hij is van mening dat door een onvolwaardige start het product al vanaf het begin een knauw krijgt. ‘Er is ook veel te weinig reclame gemaakt, men kent de bus niet. Dat is een gemiste kans’.

‘Ik heb onlangs zelf een rondje Meppel gedaan’, vertelt Bert Kunnen (ChristenUnie), ‘en dan kom je van alles tegen. Haltes zijn soms niet voorzien van een herkenbaar bord en het is onduidelijk of je zo maar ergens kunt uit stappen’ aldus Kunnen. Hij ziet studenten die met hun ov-chipcard de bus in willen. ‘Chauffeurs moeten dan ‘nee’ verkopen, mensen weten het niet, dat irriteert’.

Het aantal mensen met een WMO-pas, die ook met de stadsbus mee mogen, is nog erg beperkt, melden beide raadsleden. De Vries: ‘We zien ook nog zelden de beloofde ‘maatjes’ op de bus, vrijwilligers die mensen helpen om te wennen aan de stadsbus. Die zijn wel essentieel, vooral voor de mensen met een WMO-pas’.

De Vries en Kunnen vinden het erg jammer dat de nieuwe bussen niet meteen vanaf de start konden worden ingezet. ‘De bus moet het herkenbare product zijn, voorzien van een opvallende kleur en een groot logo. Nu rijden er veel busjes van MobiTrans rond en ze zien er allemaal het zelfde uit’, merkt Kunnen op.

SterM en ChristenUnie zijn teleurgesteld en vinden het tijd worden dat de stadsbus snel als een volwaardige voorziening in Meppel rondrijdt. ‘Rondje Meppel moet een feestje zijn. Sommige slingers hangen er al wel, maar er is nog geen feeststemming’, concluderen de beide raadsleden.

« Terug

Archief > 2016 > februari

Geen berichten gevonden