Is er toekomst voor christelijk Voortgezet Onderwijs in Meppel?

greijdanus-college-meppelzaterdag 29 september 2012 21:33

Voor de jaarwisseling heeft de raad gesproken over het Integraal Huisvestingsplan voor het onderwijs. Dat is een visie over hoe het met de huisvesting van de scholen gesteld is en wat daarvoor de plannen zijn. Onze fractie wilde toen een aanvulling voor het voortgezet onderwijs. Dat is namelijk ook van belang, zeker vanwege bijvoorbeeld de huidige situatie van het Greijdanus.

In een eerdere brief lieten directies van Greijdanus en Dingstede zich al negatief uit over de forse bedragen die vanuit de gemeente naar de nieuwbouw voor Stad en Esch gaat. Dat moeten we niet hebben. De gemeente is verantwoordelijk voor alle onderwijs, niet alleen voor openbaar onderwijs. Om die reden vonden wij het goed daar als gemeente duidelijkheid over te scheppen.  De wethouder zegde toe dat ook deze visie er snel zou komen.
Afgelopen donderdag kregen we bericht van het college van burgemeester en wethouders dat dit plan vertraging oploopt. Geprobeerd wordt het voor de begrotingsbehandeling klaar te hebben, maar een garantie wordt niet gegeven. Het college meldt al dat wensen van schoolbesturen moeten worden afgezet tegen de financiële mogelijkheden van de gemeente. Worden we nu voorgesorteerd op een leeg huisvestingsplan voor het christelijk voortgezet onderwijs? De CDA fractie verifieerde nog een gerucht bij de wethouder dat al aangegeven was dat het geld al op is om voor andere scholen dan voor Stad en Esch iets te doen de komende tijd. Maar daar was geen sprake van volgens de wethouder.
Wij zullen ook dit onderwerp goed in de gaten houden. Gevarieerd onderwijs in adequate huisvesting is van belang voor een stad als Meppel.

« Terug

Reacties op 'Is er toekomst voor christelijk Voortgezet Onderwijs in Meppel?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.