Een toegankelijk hospice in Meppel

hospicezaterdag 29 september 2012 21:37

Zaterdag ben ik op de open dag wezen kijken van het hospice Eesinge. Ik was erg onder de indruk van het resultaat. In een voormalige boerderij is op een respectvolle manier ruimte gemaakt om 4 mensen te begeleiden bij het aanstaande sterven. Het is een prachtige locatie. De 4 kamers zijn allemaal aan dezelfde kant gelegen, waardoor er een prachtig uitzicht is op het Reestdal.

Ik hoorde dat er 70 vrijwilligers zijn, die klaarstaan om dit waarde(n)volle werk te beginnen. Er was veel belangstelling uit Meppel en omstreken op de open dag, waardoor het hospice al snel bekendheid krijgt in de stad. Complimenten voor de mensen die zich hebben ingespannen om dit mogelijk te maken. Daar moest veel voor gedaan worden. Mensen van bestuur en Stichting Vrienden hebben hun kostbare tijd in dit project gestoken en dat verdient veel waardering.
Ik hoorde gelijk al van verschillende kanten dat er nog een zorg is over de weg die daar naartoe leidt. Het is een smalle, onverlichte, matig onderhouden weg, die in het donker en in de winter de vrijwilligers niet uitnodigt om op de fiets te komen. Nu ken ik de exacte situatie niet, maar hoorde al van de verantwoordelijkheid van gemeente, Drents Landschap en aanwonenden. Dat is vaak het recept voor een langdurig gesprek zonder resultaat. Het lijkt me toe dat we hier moeten kunnen laten zien dat we in het belang van deze goede instelling in Meppel tot snelle resultaten moeten kunnen komen!


Gert Stam, fractievoorzitter.

« Terug

Reacties op 'Een toegankelijk hospice in Meppel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.