UITNODIGING PARTICPATIETRAJECT Denk en praat mee over de kwaliteit van uw stad!

meppel plaatwoensdag 03 mei 2017 08:33

Geachte heer/mevrouw,

De samenleving verandert in hoog tempo. Diverse ontwikkelingen geven de samenleving een ander aanzien. Digitalisering, sociale media en vergrijzing zijn slechts enkele belangrijke trends die zich voordoen. Dit alles heeft zijn weerslag op de leefbaarheid van Meppel. Voldoet de huidige infrastructuur nog voor inwoners en bezoekers om Meppel snel en effectief te bereiken? Is het huidige woonklimaat nog acceptabel voor de Meppelers en sluiten de wijken wel goed aan op de stad?

Hoe zorgen we ervoor dat Meppel de gezellige, levendige stad blijft die aantrekkelijk is voor inwoners en mensen in de regio? Heeft u ideeën hoe de kwaliteit van Meppel verbeterd kan worden en de beleving in onze stad vergroot?

De gemeente nodigt u van harte uit om uw input over de kwaliteit van uw stad te delen. Als inwoner kunt u op verschillende manieren meedenken en -praten.

Spreek uw raadsleden en wethouders aan in het centrum
Op zaterdag 6 mei zijn raadsleden, burgemeester en wethouders in het centrum van Meppel aanwezig om uw ideeën te inventariseren. Heeft u een uitgesproken mening over de kwaliteit en de beleving van uw stad? Kom dan tussen 10.00 en 15.00 uur langs op het Kerkplein en ga het gesprek aan met uw volksvertegenwoordigers!

Jongeren geven hun mening
Op zaterdag 6 mei kunnen ook jongeren hun mening geven over de kwaliteit en beleving van hún Meppel. Dit kan bij de zogenaamde ‘digitale voetbalmuur’ die van 10.00 tot 17.00 uur opgesteld staat op het Kerkplein. Laat zien wat je kunt en laat weten wat jij belangrijk vindt voor de stad.

Bijeenkomst in de Grote of Mariakerk
Op dinsdag 9 mei in de Grote of Mariakerk, Kerkplein 4 in Meppel, kunt u ook meedenken en –praten over de kwaliteit van Meppel. Inloop vanaf 19.30, start om 20.00 uur. Na een welkomstwoord door burgemeester Korteland wordt samen met inwoners besproken wat de verbetermogelijkheden kunnen zijn. De bijeenkomst duurt tot 22.00 uur.

Online uw mening geven
Kunt u op zaterdag 6 of dinsdag 9 mei niet aanwezig zijn om uw input te delen met de gemeente? Geen nood. Online kunt u aangeven wat u belangrijk vind voor de binnenstad van Meppel. Via het gemeentelijke Facebook/Twitter account kunt u van 10 mei tot 15 mei uw mening geven over de kwaliteit van Meppel.

En daarna?
Deze inspraakronde maakt onderdeel uit van de herijking Structuurvisie en het Binnenstadplan. De betreffende stukken zijn in te zien op de gemeentelijke website. Op basis van deze twee plannen gaat de gemeenteraad eind juni 2017 prioriteiten stellen met betrekking tot de kwaliteit van de stad. Wat wordt eerst uitgewerkt en aangepakt. De input van de inwoners wordt betrokken bij deze besluitvorming.

Heeft u nog vragen, dan kunt u een mail sturen naar k.offringa@meppel.nl

We horen graag uw ideeën over de kwaliteit van Meppel.

De gemeenteraad en het college van Meppel. 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Uitnodiging Participatietraject23,9 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'UITNODIGING PARTICPATIETRAJECT Denk en praat mee over de kwaliteit van uw stad!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.