'Meedoen met Meppel'

donderdag 14 september 2006 23:00

`Meedoen met Meppel'. Onder deze titel heeft het college van B en W zijn plannen voor de komende vier jaar gepresenteerd. Werken, welzijn en wonen staan daarin centraal.

Het college heeft veel ambities en zet onder meer in op de versterking van het toerisme. Het aantal regels wordt verminderd, het toezicht verscherpt. De nota komt eerst ter bespreking in de raad.

Een van de plannen van het college is de grachten aantrekkelijker te maken. Er komen ligplaatsen voor maximaal vijf historische schepen.

Er komt een herziening van de plannen voor Ezinge. Aanleiding is het aangekondigde vertrek van Frico Cheese. Wethouder Marc Boumans zou een `gebaar' voor een nieuwe bestemming van het bedrijf dat zo lang in Meppel gevestigd is geweest zeer op prijs stellen.

Armoedebeleid, versterken van de werkgelegenheid, parkeren in het centrum, goede bewegwijzering en de aankleding van de Bekinkbaan tot Bekinkboulevard: het zijn concrete zaken die het college wil aanpakken.

Op sommige terreinen, zoals voor toezicht en controle, zijn meer ambtenaren nodig. Centraal thema van B en W is dat iedereen in Meppel meewerkt aan een goede toekomst van de stad.

Met het uitvoeringsprogramma is volgend jaar structureel 530.000 euro gemoeid. Dat geld vindt het college op de begroting door nieuwe plannen in te wisselen voor bestaand beleid.

bron: www.meppelercourant.nl

« Terug

Reacties op ''Meedoen met Meppel''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.