Begroting 2023: Houd Meppel(ers) in het oog!

Begroting 2023.jpgmaandag 31 oktober 2022 20:53

We maken plannen voor het jaar 2023. En we weten niet wat we van dat jaar kunnen verwachten. Toch hebben we als gemeente de verantwoordelijkheid om goed voor onze inwoners te zorgen. De begroting die het college voorstelt, is niet erg vernieuwend en actief. Terwijl het daarvoor de hoogste tijd is!

De ChristenUnie pleit voor de volgende investeringen:

Investeer in Wijk- en Dorpsgericht werken. Geef wijkregisseurs budget en ruimte om in wijken en buurten problemen op te lossen en initiatieven van inwoners te steunen. Ga naast de inwoners staan.

Investeer in duurzame maatregelen, zodat we niet zo afhankelijk zijn van hoge prijzen voor energie. Besteed ook meer aandacht aan circulaire economie en biodiversiteit.

Investeer in betaalbare woningbouw op korte termijn. Goed dat Noordpoort snel geschikt gemaakt kan worden voor woningbouw, maar zorg ook voor andere beschikbare locaties in Meppel en Nijeveen. Aan de slag!

Investeer in ervaringskennis en ruimte om vernieuwend te zijn in (jeugd)zorg en onderwijs. Kijk daarbij ook meer naar preventie. De ChristenUnie pleit voor huiskamers in de wijk, waar iedereen welkom is en gezien wordt.

Investeer in de menselijke maat. Het college wil dat de mensen zelfredzaam zijn, de ChristenUnie gaat voor samen redzaam.

Investeer in de historie van de stad. Mooi dat de Nijeveense Grift opengaat, maar heb ook zorg voor de Grote of Mariakerk. Dat is het hart van de stad!

Investeer in veilige opslag van onze gegevens. Onze privacy is ons wel wat waard!

« Terug

Reacties op 'Begroting 2023: Houd Meppel(ers) in het oog!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.