De vakantie is weer voorbij …

vrijdag 04 september 2009 21:15

Overdag ben ik al weer enkele weken aan het werk en in de afgelopen week zijn de gemeenteraadsactiviteiten ook weer helemaal van start gegaan. Het begon op zaterdag 29 augustus met een aangenaam en interessant uitje. Met diverse (duo)raadsleden, een aantal collegeleden en medewerkers van de griffie (velen met partners) werden enkele locaties in Nijeveen bezocht.

Daarna vond een bedrijfsbezoek plaats aan Spijkerman Evenementenverhuur op Industrieterrein Noord 2 te Meppel. Daar hebben we een goede indruk gekregen van een onderneming waar Meppel trots op kan zijn. Maandagavond heb ik samen met een aantal leden vanuit onze achterban gesleuteld aan een aantal onderwerpen voor ons verkiezingsprogramma. Volgend jaar maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en de voorbereidingen zijn in volle gang. Het is goed om voldoende aandacht te geven aan de kernwaarden die we als ChristenUnie in Meppel willen uitdragen. Boeiend om op deze manier bezig te zijn met een visie voor de langere termijn en die vervolgens ook heel concreet te maken in diverse speerpunten voor de komende vier jaar.

Dinsdagavond
Dinsdagavond hebben we op de fractievergadering de inhoudelijke voorbereiding gedaan voor de raadsvergadering van donderdag. Bij enkele onderwerpen misten we nog bepaalde onderdelen, in samenwerking met enkele andere partijen hebben we vervolgens een paar wijzigingsvoorstellen uitgewerkt.

Woensdagavond
Op woensdagavond stond onze promotiecaravan in de Berggierslanden, in de huiskamer vlakbij de caravan vond een geanimeerd gesprek plaats met buurbewoners over deze nieuwbouwwijk. We hebben gesproken over onder meer fietsverbindingen, verkeersveiligheid, inrichting van speelplekken, wateroverlast. Onderwerpen waar we als fractie zeker nog aandacht voor zullen vragen. Niet elk onderwerp leent zich voor behandeling in de raad, deels kunnen we achter de schermen ook aansturen op betere uitvoering van al genomen besluiten . Gelukkig konden we ook constateren dat heel veel bewoners met veel plezier in deze wijk wonen.

Donderdagavond
Donderdagavond stonden er ruim voldoende onderwerpen op de agenda van de raadsvergadering. Bij de besluitvorming over de bestemmingsplannen kwam duidelijk naar voren dat het in de politiek aankomt op keuzes maken en regels opstellen. Goed draagvlak voor deze regels is belangrijk, daar is veel tijd en energie in gestoken bij het opstellen van de bestemmingsplannen Nijeveen en Buitengebied. Al met al heeft het wel wat te lang geduurd, maar het resultaat mag er zijn. Zeker nadat bleek dat een grote meerderheid van de gemeenteraad het wijzigingsvoorstel van de PvdA en de ChristenUnie ondersteunde. Tegelijk heeft de zorgvuldige afweging van argumenten ertoe geleid dat een aantal andere inwoners van Meppel en Nijeveen geen ruimte kregen om hun plannen uit te voeren. Het blijft het tegen elkaar afwegen van belangen, uiteraard zijn we bereid om onze keuzes verder toe te lichten aan betrokkenen en geïnteresseerden.

Een andere onderwerp ging over het speelruimtebeleid: welke speeltoestellen zijn nodig en hoe richten we de openbare speelplekken zo in dat jonge kinderen en tieners met veel plezier buiten kunnen spelen en of ‘hangen’. Het is onze fractie gelukt om, samen met Sterk Meppel, nadrukkelijk aandacht te vragen voor opzetten van wijkbudgetten. Op deze manier kan samen met de direct betrokken buurtbewoners het geld zo goed mogelijk worden besteed.

Slotconclusie
Al met al een gevarieerde en intensieve week. De komende periode komen nog een aantal interessante onderwerpen in de raad aan de orde. Ook u kunt op verschillende plekken uw mening laten horen. Zo is er op maandag 28 september een interessante bijeenkomst in Ogterop over de volgende nieuwbouwwijk van Meppel, de NIeuwveense Landen.

Roel Veerman
(neem gerust contact op: Mail / (0522) 252468).

 

« Terug

Reacties op 'De vakantie is weer voorbij …'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.