Avondvierdaagse en politiek

donderdag 10 juni 2010 08:13

Het is nu al op z’n minst het derde jaar dat ik wat schrijf over de avondvierdaagse en de politiek.
De avondvierdaagse is een happening voor veel kinderen van Meppel. De kleintjes lopen de 5 kilometer per avond en de stoere binken gaan voor de 10 kilometer. Deze prestatie eindigt op donderdagavond met muziekkorpsen, veel mensen langs de weg en een medaille, bloemen en snoep.

Maar wat doet de gemeenteraad al jaren op die avond? Vergaderen!
De stoet loopt langs het gemeentehuis en de gemeenteraad zit met de rug naar de straat om over belangrijke zaken te spreken.
Enkele jaren terug had ik drie snoepkettingen mee. Tijdens de raadsvergadering kreeg ik een sms’je van mijn vrouw en heb ik even op de stoep gestaan om mijn kinderen de snoepketting om te hangen en ben ik weer naar binnen gegaan. Het haalde de krant onder de kop: ‘raadslid is ook vader’.
Vorig jaar heb ik bij de mededelingen weer aangekondigd dat ik langs de kant van de weg zou gaan staan. Ik heb daarnaast gevraagd om in de volgende jaren in de planning rekening te houden met de week van de avondvierdaagse. Dat werd door de burgemeester toegezegd.
De jaarplanning 2010 zag er aanvankelijk goed uit. Geen vergadering op de laatste avond van de avondvierdaagse. Tot aan de meivakantie. Toen werd alles een week opgeschoven en kwam het weer op de avondvierdaagse week uit. Er waren veel extra onderwerpen en het moest wel… Gelukkig bleef uiteindelijk de belofte staan en bleef de avond vrij.
Afgelopen donderdag meldde wethouder Myriam Jansen dat er een extra commissievergadering moest worden gehouden over de Brede School. Dat gebeurt… op de laatste avondvierdaagsedag. Gelukkig is de start om 9 uur, zodat de kinderen dit jaar geen vaders, moeders, opa’s of oma’s moeten missen bij de intocht. Het valt niet mee voor bestuurders om de kinderen van de stad voor te laten gaan. Hopelijk blijft dat de komende jaren wel zo.

« Terug

Reacties op 'Avondvierdaagse en politiek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.