Kromme Elleboog: ChristenUnie blijft kritisch.

woensdag 14 december 2011 23:40

De fractie van de ChristenUnie blijft tegenstander van het plan van het college om een parkeergarage aan de Kromme Elleboog te bouwen. De ChristenUnie vindt dat het bedrag van 3,3 miljoen euro die het plan voor de Kromme Elleboog kost, beter besteed kan worden, bijvoorbeeld aan een fietstunnel tussen de Koedijkslanden en Ezinge.

Het gaat de Christen Unie echter niet alleen om de kosten; de binnenstad is volgens de ChristenUnie niet berekend op de toename van het autoverkeer. Nu er echter in de gemeenteraad een meerderheid lijkt te zijn die door wil gaan met de vernieuwing van de Kromme Elleboog, wil de ChristenUnie wel blijven meepraten over de inrichting van de binnenstad. Daarvoor dient de ChristenUnie drie amendementen in.
1.    De ChristenUnie wil de geplande bebouwing aan de zuidkant van de Kromme Elleboog schrappen uit het plan omdat dit voor de mensen die aan de Keizersgracht wonen zou betekenen dat zij hun auto opnieuw aan de Keizersgracht gaan parkeren omdat er aan de achterkant van hun huizen geen ruimte is.
2.    De ChristenUnie wil vastleggen dat het zogenoemde Klokkenhuis aan de Groenmarkt ‘een plaats dient te behouden in het straatbeeld’.
3.    Verder wil de ChristenUnie de omvang van de parkeergarage beperken tot wat nodig is als vervanging van de parkeerplaatsen aan de Groenmarkt en het Prinsenplein (ongeveer 175 parkeerplaatsen) omdat de ChristenUnie er van overtuigd is dat meer verkeer in de binnenstad ten koste gaat van de verkeersveiligheid en de luchtkwaliteit. Eventuele extra parkeerruimte kan in de buurt van het Kraton worden gerealiseerd.

« Terug

Reacties op 'Kromme Elleboog: ChristenUnie blijft kritisch.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.