ChristenUnie pleit in eerste debat voor persoonlijke aanpak

afbeeldingmaandag 19 februari 2018 19:45

Al 50 jaar is de Schalle een begrip in Nijeveen. Een geweldige plek dus om samen te komen om de bewoners van dit mooie dorp binnen onze gemeente te ontmoeten. Op 7 februari vond het allereerste verkiezingsdebat voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen plaats. Onze wethouder en lijsttrekker Gert Stam voerde namens de ChristenUnie met passie het woord.

De dorpsvereniging Nijeveen heeft al jaren de primeur met lokale verkiezingen. De deelnemende politieke partijen komen altijd als eerste samen in het dit waardevolle deel van onze gemeente. Ook dit jaar was dit niet anders. Onder de bezielende en vaak humoristische leiding van Margriet Benak van RTV Drenthe gingen 8 deelnemende partijen met elkaar in debat. Ook kreeg de Nijeveense bevolking de kans om hun vragen te stellen.

Politiek dichtbij: CU Meppel ziet grote kansen voor samenwerking
Waar alle andere partijen meteen zakelijk werden maakte Gert het verschil. Hij nam de tijd zich ook persoonlijk voor te stellen aan de aanwezigen en de kijkers van RTV Meppel. Daar begint het namelijk bij in de visie van CU Meppel. Het wijk- en dorpsgericht werken is dan ook een speerpunt in de campagne. Vooral de thema’s over het groen- en wegenonderhoud, de nieuwe school in Nieuwveense Landen en behoefte aan meer steun voor de sportaccommodaties hielden de bewoners bezig. We willen hier niet als bestuur alleen alle beslissingen over de situatie van mensen in Nijeveen en de rest van de gemeente nemen, maar de bewoners hier nadrukkelijk bij betrekken.


CU Meppel komt in debat op voor betrouwbaar bestuur
Opvallend in het debat was dat veel partijen, nu het financieel weer iets beter gaat met onze gemeente, meteen veel geld beloven. Zoals Margriet Benak treffend opmerkte: “u smijt allemaal met tonnen”. CU Meppel deed hier bewust niet aan mee. Gert stelde heel duidelijk: “wij doen u vanavond geen beloftes”. Een betrouwbare overheid is een cruciale taak van de gemeente en het nieuw te vorm college. Op allerlei gebieden geld beloven past hier voor onze partij niet bij. Samen met de wijkplatforms en dorpsverenigingen gaan we graag het gesprek verder aan om zo samen keuzes te kunnen maken waar ons belastinggeld heen moet gaan.

Samen; want u bent waardevol voor Meppel!

« Terug

Archief > 2018 > februari

Geen berichten gevonden