ChristenUnie: voorstel voor jobcoaches op de werkvloer unaniem aangenomen

hardwork.jpgdonderdag 15 november 2018 20:49

In de Participatiewet worden mensen met een arbeidsbeperking geholpen om werk te vinden bij reguliere werkgevers, die hiervoor een loonkostensubsidie kunnen krijgen.

Uit onderzoek blijkt dat gemeenten en het UWV er redelijk goed in slagen jongeren met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen, maar dat het vaak niet lukt om hen goed hen aan het werk te houden. De gemeente levert jobcoaches die voor begeleiding op de werkplek zorgen. Hoewel dit voor een deel van de werkgevers een prima oplossing kan zijn, is een ambtenaar van de gemeente niet altijd degene die het beste voor deze begeleiding kan zorgen. In veel gevallen zijn er bij de werkgever, die medewerkers met een beperking in dienst heeft, medewerkers die dit veel beter kunnen omdat zij het bedrijf veel beter kennen dan een ambtenaar van de gemeente en ook de betrokken medewerkers veel vaker spreken

Op landelijk niveau heeft Eppo Bruins van de ChristenUnie daarom het initiatief genomen om het mogelijk te maken om interne begeleiding bij werkgevers te financieren voor coaching op de werkplek voor mensen met een arbeidsbeperking.

De ChristenUnie in Meppel heeft dezelfde insteek en heeft daarom in de gemeenteraads-vergadering over de begroting 2019 een motie ingediend om er voor te zorgen dat ondernemers (en vooral MKB’ers) met een kleine vergoeding zelf de begeleiding op de werkvloer kunnen regelen voor medewerkers met een arbeidsbeperking. Deze motie is unaniem aangenomen en wordt vanaf nu het beleid van de gemeente Meppel.

« Terug

Archief > 2018 > november

Geen berichten gevonden