Het Vledder verdient beter - Door Bert Kunnen

zaterdag 07 oktober 2017 14:26

Meppelers zijn geen volk van klagers en zeurders. Althans, niet via de formele kanalen. Slechts zelden hebben wij een inspreker in de raadsvergadering en Meppelers bezoeken niet massaal de fractievergaderingen. Maar toch, als je goed luistert en observeert dan speelt er hier en daar onderhuids best wat aan problemen en weerstanden waar de politiek nog te weinig oog voor heeft.

Neem nou het Vledder, een gebied grenzend aan de binnenstad, waar wij en de bewoners al jarenlang tegen een lelijke niet onderhouden bouwput aankijken. Het zit ons niet mee met dat gebied, de crisis sloeg toe, plannen en ontwikkelaars volgden elkaar op. Bewoners hebben te maken met geïmproviseerde maatregelen als hekken en borden. Een driehoekje tussen de bebouwing in heeft te lijden onder uitgaanspubliek en massale groepen scholieren fietsen er door heen op weg naar snoepwalhalla Jumbo.

In het verleden vroegen wij, maar ook de fractie van SteM, meerdere malen aandacht voor de situatie.

Nadat een bewoner van het gebied onlangs alarm sloeg over de situatie door middel van een mail met noodkreet, ben ik poolshoogte gaan nemen en voerde gesprekken met bewoners. Er bleek een grote mate van onvrede te heersen, het vertrouwen in de gemeente is weg, men voelt zich niet gehoord, men klaagt niet meer want ’het helpt toch niet’. Social media liepen over van frustraties en klaagzangen en gaven blijk van een behoorlijk stuk maatschappelijke onvrede.

Soms benut ik de binnenlijnen van het stadhuis om iets aan te kaarten of te regelen. Niet alles wat er mis is in Meppel hoeft aan de grote klok te worden gehangen. Ik ben dan ook met deze problematiek naar het stadhuis gegaan en het college de situatie uitgelegd en gevraagd om dringende aandacht. Ik moest helaas constateren dat het opnieuw ging zoals voorheen: gemeente en ontwikkelaar kijken naar elkaar en daden blijven uit. Ik constateerde dat het gebied, waar het gaat om de overlast voor de bewoners, geen ‘probleemeigenaar’ kende. Ik heb de problemen van de bewoners nu maar via de politieke en publieke weg van officiële vragen aangekaart, in de hoop dat dit drukmiddel wel alles vloeibaar maakt. Afwachten dus maar weer.

Het Vledder verdient beter, de bewoners van dit gebied verdienen beter.

Meppelers in de knel, ik kan er niet tegen. Wat is het soms toch moeilijk om te leren van inwoners als het gaat om klachten, onvrede en wantrouwen naar bestuur en politiek. Waar is dit ook alweer een stevige voedingsbodem voor…..

« Terug

Reacties op 'Het Vledder verdient beter - Door Bert Kunnen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.