ChristenUnie wil MensA op huidige locatie houden

woensdag 10 juni 2020 08:23

Succesvol project sociale activering niet meer verplaatsen - Meppel - De ChristenUnie Meppel heeft vragen aan het college gesteld over de locatie van de MensA in Meppel.

De MensA blijkt een buitengewoon succesvolle voorziening te zijn in Meppel. Alhoewel er eerder besloten is dat de locatie aan de Witte de Withstraat een tijdelijke locatie is, doet de ChristenUnie de suggestie om de MensA er definitief te vestigen.

Een aantal jaren geleden begon de MensA in de Haveltermade met sociale activering. Nadat ze binnen korte termijn twee keer moesten verhuizen, zit de MensA nu alweer een tijd in de voormalige Rechterenschool. Op dat moment is besloten dat het een ‘voorliggende voorziening’ zou worden en dat ze minimaal drie jaar op de locatie mogen blijven zitten.

Onlangs kwam weer naar voren dat de locatie bestemd is voor woningbouw en dat Actium met de voorbereidingen bezig is. De ChristenUnie vraagt zich nu af of het niet beter is de MensA op de huidige locatie te laten en Actium een andere locatie aan te bieden.

“Is de locatie en het gebouw ook een deel van het succes van de MensA?”, vraagt Ina Booij, fractievoorzitter van de ChristenUnie zich af.

Ze heeft het college gevraagd of dat kan worden onderzocht en of vervolgens moet worden heroverwogen of het gebouw wel moet worden afgestoten of dat het in gebruik kan blijven voor de MensA.

Ook vraagt ze het college of er al is nagedacht over een nieuwe locatie. Volgens haar moet dat in de Haveltermade blijven en is de vraag of er een andere geschikte locatie is voor deze succesvolle voorliggende voorziening.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil MensA op huidige locatie houden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.