Vernietiging milieuvergunning: van uitstel komt afstel?

AsfaltBorddonderdag 07 december 2006 11:24

Woensdag heeft de Raad van State de milieuvergunning voor de nieuwe asfaltcentrale van Heijmans vernietigd. De fractie van de ChristenUnie in Meppel is voor de burgers van Meppel blij met deze uitslag.

De ChristenUnie heeft altijd gezegd dat de overheid een betrouwbare overheid moet zijn en dat het administratief recht kan en moet beoordelen of de overheden juiste beslissingen hebben genomen.
De fractie is tevreden dat de afgegeven milieuvergunning is vernietigd. Als dat er toe leidt dat er wordt afgezien van de vestiging van de asfaltcentrale, vindt de fractie dat een goede ontwikkeling.
De uitspraak geeft evenwel geen reden om te vroeg te juichen. Op een viertal onderdelen heeft de Raad van State uitgesproken dat daartoe strekkende onderzoeken en rapporten niet voldoende zijn, niet aanwezig zijn of niet volledig zijn. De raad van State komt aan andere bezwaren niet eens toe.

De fractie roept het gemeentebestuur op deze ontstane situatie te gebruiken om het bedrijventerrein Oevers D anders in te vullen. " Hier liggen duidelijke mogelijkheden voor een herkansing. Als een nieuwe invulling leidt tot minder discussie in de Meppeler samenleving en meer werkgelegenheid dan is dat winst”, aldus Roel Veerman, fractieleider van de ChristenUnie.

Voor een reactie: mail Roel Veerman

« Terug

Reacties op 'Vernietiging milieuvergunning: van uitstel komt afstel?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.