Bouw 75 appartementen Mulo-locatie gaat door

Terrein Mulo locatie.jpegdonderdag 09 juni 2022 05:53

Op 24 april jl. kopte de Meppeler Courant al dat er zorgen zijn rond verkeer, groen, kwaliteit en speelplekken, maar dat het bouwplan toch door zou gaan. Namelijk dat op de voormalige mulo-locatie aan de Burgemeester Knopperslaan 75 sociale huurappartementen komen.

Tijdens de raadsvergadering van 2 juni jl. is definitief besloten om deze 75 woningen te gaan bouwen op de plek van de oude Mulo-locatie. Al bleef coalitiepartij Sterk Meppel faliekant tegen; bijzonder gezien de huidige woningnood en het plan van de coalitiepartners om hier heel hard aan te werken.

De argumenten die Sterk Meppel aandroeg waren gericht op de leefomgeving voor gezinnen die volgens de partij niet gezond zou zijn. ‘Te klein en weinig groen’. Ook redeneert de partij dat daardoor kinderen ‘niets te doen hebben en achter een scherm belanden.’

De overige partijen waaronder ook de ChristenUnie reageerden verbaasd, want er is wel degelijk vraag naar deze ruim opgezette appartementen. “Welkom in de binnenstad van Meppel, een prachtige plek om te wonen,” aldus Gert Stam.

Ook na een korte schorsing van de vergadering lukte het wethouder Van Ulzen niet om Sterk Meppel op andere gedachten te brengen. De ChristenUnie heeft net als de overige partijen vóór gestemd, daarmee gaat het plan om te bouwen definitief door.

Ook werd de (mede) ingediende motie door de ChristenUnie over de optimalisatie van de verkeerssituatie unaniem aangenomen: De wethouder kreeg met deze motie een opdracht van de raad om de verkeerssituatie in samenspraak met de omwonenden op te pakken.

Daarnaast diende Gert Stam namens de ChristenUnie met succes een amendement in om het natuurinclusief bouwen en circulariteit uitgangspunt te laten zijn in plaats van een aanbeveling. En dat is goed nieuws: Meppel wordt hiermee nog gezonder en aantrekkelijker om te wonen, helemaal als we hierbij grondstoffen kunnen hergebruiken en het verbruik van fossiele grondstoffen laaghouden, evenals de CO2-uitstoot en de afvalproductie.

« Terug

Reacties op 'Bouw 75 appartementen Mulo-locatie gaat door'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.