ChristenUnie Meppel wil onderzoek naar hospice

dinsdag 27 februari 2007 20:42

De raadsfractie van de ChristenUnie in de gemeente Meppel heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd om een haalbaarheidsonderzoek voor een hospice in deze gemeente. Een hospice is een instelling met een huiselijke sfeer die zich in terminale zorg heeft gespecialiseerd.

Over het algemeen is dit een woonhuis. Patiënten die ongeneeslijk ziek zijn kunnen hier tot aan hun dood worden verzorgd. "De huiselijke sfeer wordt door de patiënten positiever ervaren dan een ziekenhuisomgeving, terwijl er toch voldoende medisch personeel voorhanden is", zegt CU - gemeenteraadslid Gert Stam. In de eindrapportage van het project Wel Thuis werd de gemeenteraad eind vorig jaar aanbevolen om een haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren naar een hospice in Meppel. Uit de rapportage kwam verder naar voren dat daar voldoende financiële mogelijkheden voor aanwezig zijn. De ChristenUnie heeft er bij het college op aangedrongen om dit onderzoek binnenkort te gaan starten.
De ChristenUnie vindt het namelijk belangrijk dat ook in Meppel ongeneeslijk zieke mensen zoveel mogelijk in hun eigen vertrouwde leefomgeving kunnen worden verzorgd. Ook voor de mensen om hen heen is het goed wanneer dat in de eigen woonplaats kan gebeuren. Onlangs zijn er hospices opgericht in Steenwijk en Hoogeveen. "Misschien is het mogelijk om op een of andere manier samen te werken met deze hospices", zegt Stam.

De fractie heeft onlangs in de media gelezen dat er in veel plaatsen financiële nood is bij de hospices, ondanks het feit dat er veelal met een aantal vrijwilligers wordt gewerkt. De fractie van de ChristenUnie heeft hier dan ook speciale aandacht bij het college voor gevraagd. "Wij denken dat er op provinciaal of landelijk niveau ingezien wordt dat dit geen probleem mag zijn en wij roepen het college dan ook op daar bij de andere overheden aandacht voor te vragen", aldus Gert Stam.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Meppel wil onderzoek naar hospice'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.