Ezinge: gedurfd of overmoedig?

maandag 26 mei 2008 09:57

In juni gaat, na anderhalf jaar, de beslissing vallen over Ezinge. Het voorstel van het college is een scholencomplex op Ezinge bestaande uit 5 scholen, aanpassingen van de sportvelden, een nieuwe sporthal, een nieuwe evenementenhal en een aantal woningen.

Deze scholencampus kan dan veel met de sportaccommodaties doen. Bovendien zijn op het Vledder de sporthal en de markthallen verkocht, zodat er iets nieuws moet komen om de activiteiten die hierin plaats vinden, kwijt te kunnen.

Volgens de informatie van het college blijkt het totaalprogramma vanaf 2013 een totale jaarlijkse last op de begroting met zich mee te brengen van 3 miljoen euro.

Nu moeten wij ons niet alleen blind staren op een bedrag, we moeten ook kijken wat de gemeente Meppel daarvoor krijgt, of het bedrag op te brengen is, of dit het waard is en of er alternatieven zijn.

De ChristenUnie vindt dat de sporthal moet worden gerealiseerd. Daaraan heeft de gemeente zich verplicht door de sporthal op Vledder te verkopen en over het alternatief niet tijdig na te denken. En die nieuwe sporthal moet er op 1 januari 2009 al staan...
De sportvelden zijn al jaren een punt van zorg. Dit lijkt de ChristenUnie het juiste moment om dit probleem aan te pakken. Maar ook daarvoor geldt: hoe gaat dat betaald worden?

Het scholencomplex is ook een goed idee. Wij vinden het wel passend bij de schaal van Meppel om daar een scholencomplex te realiseren, waarbij de aandacht voor de individuele leerling nog blijft bestaan. Maar de ChristenUnie wil dat niet tegen elke prijs.

De evenementenhal is voor een aantal fracties een pijnpunt. Dit kost de gemeente jaarlijks meer dan 3 ton. Tegelijk heeft de gemeente de grotere evenementen zoals de vogeltjesmarkt en het concours hippique altijd het vertrouwen gegeven dat er een deugdelijk alternatief komt voor de Markthallen. Dat moet je waar maken, vinden we. Wat ons betreft blijft het voorstel voor de evenementenhal voorlopig in de discussie.
De ChristenUnie is bereid om een gedurfd voorstel te steunen maar alleen als het financieel deugt. De ChristenUnie is niet bereid om overmoedig nu veel geld uit te geven. Dan is de kans aanwezig dat na enkele jaren weer harde bezuinigingen nodig zijn. Daar zit niemand op te wachten.


 

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht