ChristenUnie blikt terug op twee jaar oppositie

christenunie krantwoensdag 28 mei 2008 10:00

Met een informatieve en kritische huis-aan-huiskrant blikt de Christen Unie terug op twee jaar oppostitie voeren in de gemeenteraad. In de krant is te lezen wat de CU de afgelopen tijd heeft bezig gehouden in de Meppeler politiek. ‘Zo legt de fractie als het ware verantwoording af aan de lezers/burgers,‘ zegt fractieleider Roel Veerman. ‘De ChristenUnie zet steeds meer vensters open‘.

De ChristenUnie behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 twee zetels in de gemeenteraad, maar de christelijke partij viel tijdens de collegeonderhandelingen buiten de boot. CU-wethouder Rinus Scholtus moest na vier jaar zijn bureau uitruimen.
Ondanks de teleurstelling over de uitkomst van de collegevorming, ging de ChristenUnie enthousiast de oppositie in, met Veerman aan het roer en Stam als ‘coming man‘. De raadsfractie wordt bovendien ondersteund door twee duo-raadsleden Joke Veenstra en Ina Booij. De Meppeler raadsleden van de ChristenUnie stellen zich voor in de krant. Redacteur Paul Zondag interviewt de twee raadsleden Roel Veerman en Gert Stam over de voorbije twee raadsjaren. ‘Het mooie van oppositie voeren is dat je je zelf kunt blijven.‘

De ChristenUnie heeft een actuele website in de lucht waarop de raadsleden en andere betrokkenen regelmatig hun visie geven op kwesties in politiek en maatschappij. Deze artikelen van de CU-website zijn deels herplaatst in de krant. De discussies over de onder andere het opengraven van de Gasgracht, coffeeshopbeleid, Nieuwveense Landen, Ezinge komen daarin aan de orde. ‘De bijdrage geven een goed beeld van de brede reeks onderwerpen waarmee de ChristenUnie zich mee bezig heeft gehouden. Het kritische geluid is daarin zeker te beluisteren,‘ meent Gert Stam.

Zeker sinds de landelijke ChristenUnie deel uitmaakt van het kabinet, merken Veer en Stam dat de partij anders wordt benaderd. ‘Het is niet zo dat we ons raadswerk anders doen,‘ stelt Roel Veerman, ‘maar de ChristenUnie wordt zeker voor vol aan gezien. Bij discussies wordt er wat beter geluisterd. De ChristenUnie wordt serieus genomen.‘

 

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht