ChristenUnie bezorgd over fietsvriendelijkheid Berggierslanden

maandag 22 december 2008 13:53

Vanuit diverse kanten bespeurt onze fractie ontevredenheid en zorg bij de bewoners van de Berggierslanden over de fietsvriendelijkheid van deze nieuwbouwwijk. Daarom heeft fractieleider Roel Veerman een aantal vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld.

Vooral de fietstunnel leidt regelmatig tot onvrede bij fietsers van en naar Berggierslanden. De tunnel is bijna altijd nat, vies en glad. De ChristenUnie vraagt concrete maatregelen aan het college om deze situatie op korte termijn te verbeteren. Verder willen we graag weten wat de oorzaak van deze problemen is, zat de fout al in het ontwerp of is er iets met de uitvoering mis?
Een ander punt waar regelmatig over wordt geklaagd is de rotonde Europalaan-Valeriaan-Rembrandtlaan. Fietsers moeten daar veel bochten nemen en de aansluiting op de Valeriaan is nog niet goed ingericht. Verder maakt vrachtverkeer regelmatig misbruik van de Randweg en dat leidt tot gevaarlijke situaties voor overstekende fietsers.
De leefbaarheid in Berggierslanden kan toenemen als de verlichting van met name de doorgaande fietsverbindingen wordt verbeterd. Op donkere winterdagen en in de schemering zijn sommige routes naar de fietstunnel niet deugdelijk verlicht.
Tenslotte dringt onze fractie aan op een integrale aanpak van deze problemen, een helder tijdpad en een goede communicatie naar deze burgers van Meppel.
De inhoudelijke formulering van de vragen kunt u hier opvragen.

 

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie bezorgd over fietsvriendelijkheid Berggierslanden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.