ChristenUnie bedankt vrijwilligers van Concours Hippique

meppel paardenzaterdag 28 februari 2009 19:57

Was dit de laatste aflevering van een langdurige soap? Sinds afgelopen donderdagavond, 26 februari, lijkt het doek gevallen voor Indoor Meppel. In de raadscommissie van de gemeente Meppel hebben VVD, STEM en CDA het niet aangedurfd om door te gaan met de voorbereidingen voor een tijdelijke evenementenvoorziening.

Zo'n tijdelijke voorziening is nodig omdat de Markthallen binnenkort worden afgebroken. De plannen daarvoor zijn al jaren bekend. Achteraf blijkt het erg onverstandig dat dit college in de contracten met Johan Matser een einddatum voor het gebruik van de Markthallen heeft laten opnemen. Aanvankelijk was daar geen sprake van maar eind 2006, bij het definitief maken van de koopovereenkomst, is dat toch nog gebeurd. Dat betekent dat er voor 2009 en volgende jaren een tijdelijke evenementenvoorziening nodig is om Indoor Meppel onderdak te kunnen bieden. Nu hierop geen kans meer lijkt, is de verwachting dat het Internationale Concours Hippique niet voor de 46e keer in Meppel zal worden gehouden.

De ChristenUnie ziet hiermee een gewaardeerd evenement uit Meppel verdwijnen. De besluitvorming leidt tot veel onbegrip bij de betrokkenen. En dat is voorstelbaar, gelet op het feit dat college en raad het proces niet transparant hebben laten lopen. Helaas heeft inzet van de betrokkenen en van onze raadsfractie niet kunnen leiden tot een betere communicatie en/of een andere uitkomst.

De ChristenUnie heeft veel waardering voor de werkzaamheden die door de vele vrijwilligers van Indoor Meppel zijn verricht. Door de jaren heen heeft Indoor Meppel nationaal en internationaal in belangrijke mate bijgedragen aan de citymarketing van Meppel. Vrijwel zonder subsidie van de gemeente hebben vele betrokkenen en toeschouwers een (sportieve) indruk van Meppel gekregen.
Hartelijk bedankt, mede namens veel inwoners van onze gemeente Meppel.

Roel Veerman en Gert Stam

 

 

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie bedankt vrijwilligers van Concours Hippique'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.