De Brede School Koeberg - de definitieve beslissing

Brede Schoolvrijdag 08 mei 2009 22:27

Op 6 mei ben ik naar een informatieavond geweest over de Brede School Koedijkslanden.
We hebben daar al een paar keer over gesproken in de gemeenteraad.
Even in 't kort het geheugen opfrissen: Er is een gebouw gepland in de Koedijkslanden Berggierslanden voor twee openbare basisscholen (De Zuiderbasisschool en de Koedijkslandenschool), een christelijke school (het Kompas), het Centrum voor Jeugd en Gezin en nog wat andere functies.

Dat moet dus een heel groot gebouw worden. De voorkeur van het college ging uit naar de plaats waar een dependance van Stad en Esch heeft gestaan aan de Zuiderlaan. Onze fractie wilde graag de school op de plaats waar de Koedijkslandenschool en Het Kompas nu staan, maar daarvoor kregen we in de gemeenteraad geen meerderheid. We hebben toen wel ingestemd met het voorstel, maar bleven kritisch op de uitvoering. Bij het vaststellen van het stedenbouwkundig plan kregen we nog eens de mogelijkheid om extra punten aan te dragen waar het plan aan moet voldoen. De hele gemeenteraad ging mee met een voorstel om als extra punten te noemen:

  • geen overlast voor de Hercules Segherslaan
  • voldoende parkeerplaatsen
  • let op een goede afwikkeling van fietsers, busjes en ander schoolvervoer van andere scholen op de Zuiderlaan als de uitrit van de brede school in zijn geheel ook op de Zuiderlaan uitkomt.

Verder is in de bespreking door het college beloofd:

  • dat de projectering van het gebouw zo ver als mogelijk binnen het bestemmingsplan naar ‘achteren' wordt geplaatst.
  • dat er een nadere studie plaatsvindt rondom de verwachte parkeerdruk (door medewerkers) bij de flats aan de zuidzuide van het plangebied.
  • dat er uitvoerig wordt gekeken naar tellingen, niet alleen jaargemiddelden maar ook wintertellingen.
  • binnenkort het gemeentelijk verkeer- en vervoersplan (GVVP) volgt op basis waarvan de verkeerscirculatie in Meppel, en dus ook in Berggierslanden en Koedijkslanden inzichtelijk wordt.

Op de informatieavond kreeg ik van iemand een informatiefolder van de Klankbordgroep uit de buurt. Daarin geeft de buurt aan dat de locatie van de school niet helemaal gelukkig is, maar dat het college verder goed naar de opmerkingen van de bewoners heeft geluisterd. Ze hopen dat de oplossingen die bedacht zijn ook daadwerkelijk goede oplossingen zullen zijn.

Ook mijn indruk was dat er op een aantal punten rekening is gehouden met de opmerkingen uit de buurt en van de gemeenteraad. Ook ik heb gemerkt dat de locatie met zich meebrengt dat er geschipperd moet worden. We zullen dus in de komende tijd zien of het ontwerp, waarover de commissie op 28 mei spreekt en de besluitvorming van de gemeenteraad op 11 juni is te verwachten, zo sterk verbeterd is, dat het onze instemming kan krijgen.

Wij roepen de betrokkenen op hun mening over dit plan aan ons door te geven. Wij kunnen het best een beslissing nemen als we zo veel mogelijk weten hoe de bewoners en gebruikers er over denken. Dat speelt voor ons een belangrijke rol. U kunt uw mening geven op info@meppel.christenunie.nl

Gert Stam

 

« Terug

Reacties op 'De Brede School Koeberg - de definitieve beslissing'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.