Totstandkoming kandidatenlijst ChristenUnie Meppel

donderdag 27 oktober 2005 00:00

Op D.V. 7 maart 2006 zullen er GemeenteRaads-verkiezingen (GR) plaatsvinden. Op die dag kunt u die persoon van een politieke partij kiezen waarvan u verwacht dat hij of zij het best uw belangen, normen en waarden zal proberen te handhaven en verder te realiseren binnen de politiek van de gemeente Meppel.

Totstandkoming kandidatenlijst ChristenUnie Meppel
 
Op D.V. 7 maart 2006 zullen er GemeenteRaads-verkiezingen (GR) plaatsvinden. Op die dag kunt u die persoon van een politieke partij kiezen waarvan u verwacht dat hij of zij het best uw belangen, normen en waarden zal proberen te handhaven en verder te realiseren binnen de politiek van de gemeente Meppel. Het bestuur van de lokale kiesvereniging van elke (nieuwe) deelnemende partij moet daarom tijdig een kieslijst bij de gemeente inleveren.
 
Profielschets
Als bestuur van de ChristenUnie hebben wij in het voorjaar een profielschets opgesteld en de leden gevraagd mogelijke kandidaten voor te dragen. De profielschets beschrijft zaken als beoordelingsvermogen, uitgangspunten/intenties, politieke en maatschappelijke verhoudingen, deskundigheid, vaardigheden, motivatie/ambities, mentaliteit en invloed.
 
Selectiecommissie
Om te beginnen hebben wij een selectiecommissie samengesteld met vertegenwoordigers uit de leden, bestuur en fractie. Deze commissie had de opdracht om tijdig aan het bestuur een onderbouwd advies uit te brengen met een concept kandidatenlijst. De selectiecommissie heeft ook potentiële kandidaten benaderd en vervolgens zijn de kandidaten gevraagd te solliciteren. Met een aantal van hen heeft de selectiecommissie nadere gesprekken gevoerd. De commissie heeft de informatie kritisch beoordeeld ten opzichte van de profielschets en verder rekening gehouden met de verkiezingen van 2002, ervaringen van  2002 – 2005, emotionele/rationele aspecten, vertegenwoordiging meerdere kerken, jong/oud, man/vrouw, support thuisbasis en verdeling Meppel/Nijeveen.
 
De kandidaten
De betrokkenheid van de kandidaten was behoorlijk. We mochten een evenwichtige lijst van 26 kandidaten ontvangen. Het bestuur was het eens met het advies van de selectiecommissie en de leden hebben zich ook positief uitgesproken over de lijst. De kandidaten hebben vervolgens ingestemd met hun plaats op de kieslijst.
 
De kieslijst
De definitieve lijst van 25 kandidaten is uiteindelijk openbaar gemaakt en aan de pers gepresenteerd op 16 november jl. met een foto van de eerste 5 kandidaten: Roel Veerman, Gert Stam, Joke Veenstra, Rinus Scholtus en Ina Booij.
 
Wij hopen en bidden dat de ChristenUnie kandidatenlijst u de persoonlijke betrokkenheid biedt welke u zoekt!
 
Wiebrand Brandsema

« Terug

Reacties op 'Totstandkoming kandidatenlijst ChristenUnie Meppel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.