Wat is de stand van zaken met de Witte de Withbrug?

donderdag 02 september 2010 22:57

Wij krijgen vaak vragen hoe ver het staat met de Witte de Withbrug in de Haveltermade. Die ligt er al vanaf april 2010 uit. We hebben voor u navraag gedaan en kregen het volgende antwoord:

In het ontwerp van de nieuwe brug is er vanuit gegaan dat de bestaande palen in de landhoofden meegenomen zouden worden voor de draagkracht in de nieuwe brug.
We konden pas de draagkracht van de bestaande palen bepalen, toen de oude landhoofden waren gesloopt.
Eind mei 2010 heeft men de draagkracht van de bestaande palen bepaald.
 
De aannemer heeft daarna de laatste berekeningen gemaakt, alle berekeningen van de aannemer worden dan gecontroleerd door het bureau dat de besteksvoorbereiding heeft gedaan.
Dit bureau heeft de berekeningen gecontroleerd en goedgekeurd en heeft deze berekeningen doorgestuurd naar de vergunning verlener van Bouwen en Wonen van de gemeente Meppel. (de vergunning verlener neemt de berekeningen pas in behandeling als alle berekeingen aanwezig zijn)
 
De vergunning verlener van Bouwen en Wonen heeft op deze berekeningen nog vragen en opmerkingen gesteld.
 
Deze vragen en opmerkingen worden nu beantwoord door het bureau dat de berekeningen heeft goedgekeurd.
 
Wanneer de vergunning verlener van Bouwen en Wonen akkoord is gegaan met de berekeningen, dan pas kan de nieuwe brug worden gebouwd.
 
De goedkeuringsprocedure voor de berekeningen duurt langer als was ingeschat.
 
Inmiddels is 1 september 2010 de aannemer begonnen met het aanbrengen van schroefpalen. De planning is dat het eerste kwartaal van 2011 de brug wordt opgeleverd. Let wel, het blijft een planning en in dit specifieke geval is de voortgang natuurlijk afhankelijk van het weer. Bij een vroege of lange vorstperiode zal de planning wederom bekeken worden.

 
Onze fractie denkt dat het allemaal wel wat sneller kon. Het is nog maar de vraag of de brug er in april 2011 in ligt. Dan is die er een jaar uit geweest. Dat lijkt ons voor een proces als dit niet nodig. Misschien moeten we maar eens om een evaluatie vragen.

De fractie.

« Terug

Reacties op 'Wat is de stand van zaken met de Witte de Withbrug?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.