Wethouder Dohle reageert op vragen ChristenUnie over ‘ergernis’ in werkvergadering Niermanschool

zaterdag 24 maart 2012 08:29

In de gemeenteraadsvergadering van 22 maart 2012 heeft Gert Stam naar aanleiding van een bericht in de Meppeler Courant vragen gesteld aan wethouder Ton Dohle. In de voorgaande week is er een werkvergadering geweest om een oplossing te vinden voor de huisvesting van de Niermanschool.

Na een lange discussie bleek in de werkvergadering dat de beste manier op een oplossing dichterbij te brengen was, om het Stichtingsbestuur van de Plataan te verzoeken om op korte termijn met het langverwachte financiële overzicht te komen dat aangeeft welke gevolgen de huisvesting van de Niermanschool in de Plataan heeft. In de Meppeler Courant van vrijdag 16 maart stond daarover het volgende: “Daaraan ergert wethouder Ton Dohle zich zichtbaar. Hij hoorde gisteravond tijdens een werkvergadering van de raad op de publieke tribune het tot vertraging leidende debat met stijgende verbazing en opgekropte woede aan.” Omdat Gert Stam dit geen gepaste reactie vindt wanneer de gemeenteraad het initiatief neemt om een oplossing dichterbij te brengen, is hij geschrokken van dit bericht en heeft daarom de volgende vragen aan de wethouder gesteld:

  1. Is het juist dat wethouder Dohle de discussie in de werkvergadering met stijgende verbazing en opgekropte woede heeft aangehoord?
  2. Als dat het geval is, is dan de conclusie dat het college de uitkomsten van de werkvergadering onverstandig vindt en dat het college aan andere stappen de voorkeur geeft?
  3. Is het niet zo dat er pas een beslissing over de locatie van de huidige Niermanschool genomen kan worden als er een definitief besluit omtrent de huisvesting van de Niermanschool is genomen?
  4. Klopt het dat het college zelf tot op heden niet met een nieuw voorstel was gekomen na de behandeling in de commissievergadering van januari jl.?
  5. Is het college het met ons eens dat gezien de jarenlange onzekerheid van de Niermanschool het niet gepast is dat een wethouder zijn ergernis over een ophanden zijnde oplossing uitspreekt?


Wehthouder Dohle heeft als antwoordt gegeven dat hij zich totaal niet herkent in de omschrijving in de krant, die volgens hem niet op woorden van hem gebaseerd kan zijn, en blijkbaar “een verkeerde vertaling van zijn gelaatsuitdrukking is.” Wethouder Dohle geeft toe dat een snellere besluitvorming rond de verhuizing van de Niermanschool hem goed uit zou komen in verband met de termijn voor subsidie van de provincie Drenthe, en de mogelijkheden voor Actium om als projectontwikkelaar in het gebied van de voormalige Katholieke Kerk en de Niermanschool in één keer te kunnen bouwen. Hij verzekert Gert Stam echter dat hij niet de intentie heeft om de gemeenteraad op te jagen ten koste van de zorgvuldigheid

« Terug