ChristenUnie zet verkeersveiligheid binnenring op politieke agenda

080320_anita_verkeerwoensdag 04 april 2012 23:25

Wethouder Dohle komt niet in actie

Steeds vaker klinken uit de samenleving geluiden dat de nieuwe inrichting van de binnenring van Meppel onveilig wordt ervaren. Vooral uit de breed vertegenwoordigde groep ouderen uit de binnenstad zijn er een aantal die niet of nauwelijks meer de straat op durven te gaan.

Voornamelijk gaat het over de veiligheid van fietsers en voetgangers. Door de fractie van de ChristenUnie is rond dit onderwerp begin 2012 een inloopavond georganiseerd; deze werd goed bezocht. Tijdens de avond werden de gevoelens van onveiligheid duidelijk naar voren gebracht. Dit vormde voor de fractie aanleiding om hierover vragen te stellen aan het college. De beantwoording hiervan door het college is teleurstellend; wethouder Dohle is niet van plan actie te ondernemen.  
Dat was voor Gert Stam, fractievoorzitter van de ChristenUnie aanleiding om onlangs in de gemeenteraad voor te stellen om een openbare werkvergadering te houden om vanuit de fracties te horen of zij ook vinden dat de verkeerssituatie van de binnenring aanpassingen nodig heeft om de gevoelens van onveiligheid te verminderen en het liefst weg te nemen. Als de gemeenteraad het met de ChristenUnie eens is, zal de binnenstad van Meppel er binnenkort een stuk veiliger op worden.

Voor nadere informatie: Gert Stam, fractievoorzitter ChristenUnie Meppel 06 26 35 75 67

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie zet verkeersveiligheid binnenring op politieke agenda'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.