Mijn eerste vergadering woensdag

stam.jpgwoensdag 20 april 2005 00:00

Mijn eerste vergadering van de commissie Ruimtelijke Zaken vond plaats op 20 april 2005. De vergaderingen worden doorgaans gehouden in het gebouw van het Waterschap Reest en Wieden, omdat het Stadhuis nieuw gebouwd wordt. Maar een tijdje geleden heeft de commissie bij de evaluatie van het functioneren van de commissie besloten ook eens ‘op locatie’ te vergaderen.

Waar?
De vergadering van 20 april werd gehouden in wijkcentrum ‘De Poele’ in de Haveltermade. Dit is een naoorlogse wijk ten noorden van het centrum van Meppel. Deze wijk is onlangs opgeknapt, omdat er problemen waren met de leefbaarheid in de wijk. Ik ken de wijk wel, want ik woon aan de Ceintuurbaan, aan de rand van de Haveltermade. Zondags kerken we in de Kruiskerk en ook die bevindt zich midden in de Haveltermade, vlak naast ‘De Poele’. De wijk is bijna klaar. De ‘opening’ van de wijk is op 21 mei.
U moet beslist eens komen kijken. De wijk is prachtig geworden. Er zijn huizen gesloopt en daarvoor in de plaats zijn nieuwe huizen gekomen. Ook is de openbare ruimte helemaal veranderd. Wat mij betreft een voorbeeld voor andere gemeenten.

Presentatie woonconcept
De vergadering begon met twee presentaties. Woonconcept presenteerde zich en er was een presentatie van een plan van Boom aan de Kromme Elleboog voor een parkeergarage, winkels, horeca en wonen. Er werd benadrukt dat we nog alle vrijheid hebben om het plan goed of af te keuren, maar aan wethouder Lanjouw is duidelijk te merken dat hij het plan al omarmd heeft. Wij moeten het plan nog maar eens goed bestuderen en meer gegevens hebben. Zo is het voor ons erg belangrijk hoe de verkeersafwikkeling is en wat de financiële gevolgen voor de gemeente zijn. Het kan niet zo zijn dat in april een bezuinigingsronde van 1,6 miljoen is gehouden en dat amper twee maanden later alweer fors uitgegeven gaat worden.

Toen was het tien uur en toen moest de agenda nog worden behandeld. Roel Veerman had nog een leuke verrassing voor mij. We hadden afgesproken dat hij het woord zou doen. Maar aan het eind van de middag mailde hij mij dat hij zijn stem kwijt was. Of ik dus het woord wilde doen…

De onderwerpen die nog aan de orde kwamen waren: een stedenbouwkundige visie voor het zuidelijk gedeelte van de Commissaris De Vos van Steenwijklaan en een egalisatiefonds voor de actualisering van bestemmingsplannen. Dat vroeg niet zoveel tijd. Goed half elf was het afgelopen.

« Terug

Reacties op 'Mijn eerste vergadering woensdag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.