Presentatie havenvisie op zondag, 'onnodig beperkend voor partners'.

vrijdag 01 februari 2013 22:42

De fractie van de ChristenUnie Meppel is een groot voorstander is van samenwerking tussen de gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel bij de ontwikkeling van de kwaliteit van de havens in de regio. De havenvisie is onlangs door de gemeenteraad vastgesteld.

Al eerder is op initiatief van fractievoorzitter Gert Stam van de ChristenUnie een motie aangenomen over het belang van uitdiepen van het Meppelerdiep, waarbij toen ook al voor samenwerking werd gepleit. De ChristenUnie is echter onaangenaam verrast over het feit dat de drie gemeenten een zondag (17 februari) hebben uitgekozen voor een presentatie van deze visie aan belanghebbende partijen. Stam: " Goed dat deze visie wordt besproken met partners in de regio. Maar als je rekening wilt houden met een deel van de samenleving, houd je dit overleg op een andere dag. Dan krijg je vast ook een hogere opkomst".

Daarom heeft Gert Stam de volgende vragen hierover aan het college gesteld:
De fractie van de ChristenUnie Meppel kwam een uitnodiging onder ogen van PEC Zwolle, waarin werd meegedeeld dat de gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel op zondag 17 februari 2013 organisaties uitnodigen voor een lunchbijeenkomst in het IJsseldeltastadion. De gemeenten presenteren tijdens de bijeenkomst hun visie op de ontwikkeling van de kwaliteit van de havens in de regio Zwolle, aldus de uitnodiging van PEC Zwolle .
De ChristenUnie Meppel waardeert deze missie, maar betreurt dat dit op zondag gepland is.

De fractie heeft de volgende vragen aan het college gesteld:
1. Realiseert u zich dat het organiseren van een dergelijke bijeenkomst op zondag in deze regio met zich meebrengt  dat een deel van de belanghebbenden deze bijeenkomst niet zal bezoeken?
2. is het college voornemens diegenen die zich op zondag niet met beleidsmatige beslommeringen wensen bezig te houden ook een gelijkwaardige kans te geven geïnformeerd te worden door de drie colleges?
3. Is het college van mening dat het consulteren van partijen op een andere dag dan de zondag tot een hoger rendement van de consultatie zal leiden?
4. Wil het college overwegen in het vervolg de overige dagen van de week, die als werkdagen worden getypeerd, te gebruiken voor dergelijke activiteiten?

____________________________________________________________________________
U kunt desgewenst contact opnemen met de fractievoorzitter van de ChristenUnie Meppel:  Gert Stam g.stam@meppel.nl of 06-26 357 567

« Terug

Reacties op 'Presentatie havenvisie op zondag, 'onnodig beperkend voor partners'.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.