Iedereen een gezond, gelukkig en gezegend 2014

2014vrijdag 03 januari 2014 21:56

Dat was mijn wens voor diegene die mij volgt op Twitter. Maar die wens is natuurlijk veel breder gericht en daarom nu ook via de website en Facebook en iedereen die het verder onder ogen komt: een gezond, gelukkig en gezegend 2014.

Het jaar 2013 eindigde voor de fractie van de ChristenUnie op een bijzondere manier. De Meppeler Courant heeft het politieke jaar 2013 overzien en betitelde de vertegenwoordiger van de ChristenUnie in de gemeenteraad als 'politicus van het jaar' in Meppel. Dat is een opsteker. We zijn blij dat ons werk niet onopgemerkt is gebleven. Ook als kleine fractie kun je dus het verschil maken in de gemeenteraad. Die betiteling is weliswaar gegeven aan één persoon, maar komt de hele fractie toe. Voor uw beeld noem ik ze even: Duo-raadsleden Ina Booij en Pope van der Meulen, Bert Kunnen en Eddy Danes, Henk Twerda (publiciteit) en Rita de Vente (fractiesecretariaat). Overigens is er altijd nog plaats voor meer betrokken Meppelers en Nijeveners in de fractie. De mailtjes, apps, tweets, likes en persoonlijke reacties waren overweldigend. Een goede stimulans om met veel energie 2014 in te gaan.

Het jaar 2014 wordt een belangrijk jaar. Op 19 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De ChristenUnie heeft een goede kandidatenlijst met mensen die wat voor de samenleving willen betekenen. Kijk alleen eens naar de jaren lange ervaring van de eerste drie kandidaten. Maar er staan ook twee 'Meppelers van het jaar' uit het verleden op: Evert Mussche die aan de wieg stond van de voedselbank en zich nu inzet voor de nieuwe Stichting Present in Meppel en Bianca Mars, die gestreden heeft voor het behoud van de acute verloskunde in het Diaconessenhuis in Meppel. En wie kent Netty van Dijk-Westenbrink niet, jarenlang de drijvende kracht achter de voedselbank. Maar ook oud-raadslid Roel Veerman en oud wethouder Rinus Scholtus hebben hun naam weer verbonden aan de ChristenUnie Meppel. Allemaal mensen die uw stem verdienen. Want het spant er om op 19 maart. Weet u het nog? Vorige keer hadden we met 1 stem meer een tweede zetel gehad. En wat hoorde ik het vaak: 'vergeten te machtigen' of 'ik dacht: jullie redden het wel'. Alle hens aan dek, dus, mensen binnen en buiten de natuurlijke kring van de ChristenUnie.

Ik had voor 2014 voor iedereen 3 wensen: gezond, gelukkig en gezegend. Dat laatste kenmerkt het werk van de ChristenUnie, dat in 2013 niet onopgemerkt is gebleven. Wij mogen ons gezegende mensen weten. De God van 2013 is ook de God van 2014. Onder Zijn zegen is het goed.

Gert Stam

fractievoorzitter.

« Terug

Reacties op 'Iedereen een gezond, gelukkig en gezegend 2014'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.