CU wil meer keuzemogelijkheden ziektekostenverzekering minima

minima zorgverzekeringvrijdag 24 januari 2014 00:08

De keuzemogelijkheden voor minima in Meppel, waarbij zij een goedkopere ziektekostenverzekering via de gemeente kunnen afsluiten, zouden moeten worden vergroot. Dat vindt lijsttrekker Gert Stam van de ChristenUnie. Stam reageert hiermee op de antwoorden die zijn fractie recent ontving op de vragen die hij aan het college heeft gesteld .

“Het college geeft ruim inzicht in de goed afgewogen mogelijkheden die de collectieve verzekering biedt ”, vindt Stam. ”Maar hierdoor is de prijs naar verhouding hoog en dat geeft voor veel minima problemen”. Stam is dan ook van mening dat de gemeente meer, ook goedkopere, keuzemogelijkheden moet bieden.

Minima kunnen via de gemeente een ziektekostenverzekering afsluiten met een behoorlijke korting. Een belangrijk uitgangspunt van de gemeente is dat het huidige meer uitgebreide pakket zorgmijdend gedrag kan voorkomen. Stam onderschrijft dit uitgangspunt wel, maar hierdoor is de premie is aan de hoge kant, constateert hij. “Probleem met deze verzekering is dat het een totaalaanbod is: het is dit of het is niets. Hierdoor haken meer mensen uit de doelgroep af en zijn aangewezen op de reguliere pakketten en kunnen dan niet profiteren van collectieve kortingen”, constateert de Meppeler Politicus van het jaar 2013.
De ChristenUnie-voorman ziet graag dat er voor de minima meer keuzemogelijkheden komen, zoals ook in enkele gemeenten in de regio en gemeenten als Zoeterwoude, Peel en Maas en Leiden worden aangeboden. De CU wil tevens graag een variant waarin ook het eigen risico kan worden meeverzekerd. Hij zal dit gaan bepleiten bij de evaluatie van het minimabeleid, zoals die begin dit jaar door de gemeenteraad zal worden gehouden.

Voor nadere informatie: fractievoorzitter CU-Meppel, Gert Stam, tel. 06 26 35 75 67

« Terug

Reacties op 'CU wil meer keuzemogelijkheden ziektekostenverzekering minima'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.