Stimuleren particuliere huishoudelijke hulp Gemeente Meppel

gert stamdinsdag 07 oktober 2014 09:44

Het kabinet maakte onlangs bekend in 2015 en 2016 geld beschikbaar te stellen voor het stimuleren van de vraag naar particuliere huishoudelijke hulp. Wethouder Gert Stam (ChristenUnie) van Zorg heeft namens het college een aanvraag bij de Rijksoverheid gedaan om deze toelage te ontvangen. Het geld kan helpen om de overgang van geïndiceerde naar particuliere huishoudelijke hulp voor inwoners gemakkelijker te maken.

Bezuiniging

Het Rijk heeft gemeenten bezuinigingen opgelegd bij de uitvoering van de huishoudelijke hulp in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Ook de gemeente Meppel moet vanaf 2015 de huishoudelijke hulp anders gaan vormgeven. Er gaat meer gekeken worden naar wat iemand zelf kan en wat zijn of haar sociale kring kan doen.

 

Particuliere huishoudelijke hulp

Als gevolg hiervan zal het aantal geïndiceerde uren huishoudelijke hulp per huishouden omlaag gaan. Inwoners kunnen in plaats daarvan zelf particuliere huishoudelijke hulp inkopen bij de zorgaanbieder van hun keuze. De wehouder hoopt dat het geld - in de vorm van een tijdelijke korting op het uurtarief van particuliere huishoudelijke hulp - de inkoop van particuliere zorg door inwoners zal stimuleren.

 

Samenwerking

Zorgaanbieder TSN ondersteunt het plan en heeft de aanvraag voor Meppel mede ondertekend. De aanvraag zal eerst door het ministerie worden beoordeeld. Als de gemeente Meppel geld vanuit het Rijk gaat ontvangen, worden de vervolg stappen uitgewerkt. Dit zal gebeuren in samenwerking met alle contract aanbieders voor de huishoudelijke hulp.

 

Klanten

Als de toelage voor particuliere huishoudelijke hulp door het Rijk aan Meppel wordt toegekend, worden alle klanten hierover persoonlijk geïnformeerd. Dit gebeurt tijdens het gesprek met de WMO-consulent in het eers

« Terug

Reacties op 'Stimuleren particuliere huishoudelijke hulp Gemeente Meppel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.