ChristenUnie: doe iets aan onrust op het Vledder

zaterdag 07 oktober 2017 13:57

De onaantrekkelijke situatie op het Vledder is velen een doorn in het oog. Niet in de laatste plaats bij de bewoners en omwonenden van het gebied. Zij kijken al jarenlang tegen een lelijke bouwput aan en ervaren onveiligheid, overlast en onzekerheid.

Dit leidt in toenemende mate tot een situatie van maatschappelijk onrust in het gebied. De ChristenUnie vindt het dringend tijd worden dat de gemeente haar verantwoordelijkheid neemt, zodat de
situatie sterk wordt verbeterd.

Bert Kunnen (ChristenUnie) heeft zich met een uitvoerige rapportage over de slechte situatie en de klachten van de bewoners hierover met vragen tot het college van burgemeester en wethouders gewend. “Ik heb ervaren dat er voor veel klachten en overlastsituaties geen ‘probleemeigenaar’ is. Gemeente, ontwikkelaar, Actium en de Vereniging van eigenaren wijzen naar elkaar en de bewoners blijven gefrustreerd achter’, constateert Kunnen. ‘Er is steeds sprake van tijdelijke oplossingen, zoals bouwhekken en provisorische maatregelen, die door passanten worden verplaatst. Een privéparkeerterrein wordt gebruikt voor drugsdealen en passerende scholieren zorgen daar voor veel irritatie en overlast’.

Ook tijdens het uitgaansweekend ervaren bewoners overlast van beschonken binnenstadsbezoekers, die containers omgooien en wildplassen.
Kunnen: “Ik kan me levendig voorstellen dat de bewoners de situatie beu zijn. Er heerst boosheid en teleurstelling en het vertrouwen in de gemeente is ver te zoeken. Ik heb begrip voor het feit dat het op het Vledder qua snelheid van ontwikkelen niet zo gaat zoals we met z’n allen graag willen. Maar zorg dan wel voor een draaglijke situatie en voor afdoende maatregelen. Nu worden bewoners de dupe van het lange traject en dat vind ik onterecht’.

Kunnen roept het college op om op korte termijn actie te ondernemen en zijn verantwoordelijkheid te nemen, ook al is de gemeente niet overal verantwoordelijk voor.
In een recente brief aan de bewoners zegt het college toe dat: ‘indien er overlast ontstaat als gevolg van de tijdelijke situatie, dan zal dit zoveel mogelijk worden beperkt’. ‘Een mooie volzin, het wordt nu echt tijd dat de gemeente uitvoering geeft aan dit belangwekkende voornemen naar de bewoners toe’, stelt het raadslid van de ChristenUnie.
Het college moet binnen twee weken op de vragen van de ChristenUnie reageren.

Meppel, 29 september 2017

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
vragen art 32 Vledder174,4 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2017 > oktober

Geen berichten gevonden