Drie stempels ChristenUnie op Perspectiefnota

maandag 28 juni 2021 10:11

De ChristenUnie heeft mede drie stempels weten te drukken op de Perspectiefnota van de gemeente Meppel.

Donderdag 24 juni en vrijdag 25 juni heeft de gemeenteraad de Perspectiefnota besproken. Dat zijn de plannen van de gemeente Meppel voor de komende vier jaar. Door drie voorstellen die (mede) door de ChristenUnie zijn ingediend, hebben de plannen een duurzamer en socialer stempel gekregen. 

Schoolzwemmen: Het college wilde het schoolzwemmen afschaffen. In 2011 was dat al gedaan, maar voor scholen voor speciaal onderwijs was het schoolzwemmen in stand gebleven. Omdat de ChristenUnie het belangrijk vindt dat kinderen uit het speciaal onderwijs blijven zwemmen diende zij met andere fracties een amendement (wijzigingsvoorstel) in om het voor deze doelgroep te behouden. Het college ontraadde het amendement, maar een meerderheid van de raad bleek het met ons eens te zijn. Het amendement werd aangenomen.

Vergoeding voor gebruik sportaccommodaties niet omhoog: De ChristenUnie vindt het een slecht idee om in deze tijd, waarin sportverenigingen financieel weer proberen op te krabbelen, ze direct te confronteren met een verhoging van de vergoeding die ze moeten betalen voor het gebruik van sportaccommodaties. Gelukkig was de meerderheid van de raad het met onze visie eens. Het amendement (wijzigingsvoorstel) dat we samen met de PvdA en Sterk Meppel indienden, werd aangenomen.

Grip op het Sociaal Domein: De ChristenUnie vindt het belangrijk om als raad goed op de hoogte te zijn hoe de ontwikkeling in het Sociaal Domein gaan en wat daarin verbeterd kan worden. Er komt veel op de gemeente af en het is belangrijk om toekomstbestendig te zijn. Ook daar was de meerderheid van de gemeenteraad het mee eens. Het college is door middel van het aannemen van onze motie opgedragen om de raad te melden wat de stand van zaken is met betrekking tot het ‘Interventieplan Sociaal Domein’. Dat plan is enige tijd geleden door het college opgesteld om op die manier de uitgaven in de grip te houden. Ook dat wilde het college niet, maar de meerderheid van de raad was het met ons standpunt eens. Ook is het college in deze motie opgedragen samen met de raad tot nieuwe kaders te komen voor de werkwijze en de monitoring van het sociaal domein. De raad dient hiervoor uiterlijk januari 2022 voorstellen te doen.

« Terug

Reacties op 'Drie stempels ChristenUnie op Perspectiefnota'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.