Kostenstijging school in Nieuwveense Landen

Gert Stam voor schilderij.jpgwoensdag 17 januari 2024 16:21

De uitleg van het gemeentebestuur van Meppel over de hogere bouwkosten voor de school in Nieuwveense Landen valt bij de ChristenUnie niet goed en roept alleen maar meer vragen op.

Zoals gemeld is de aanvankelijk door de gemeenteraad geaccordeerde 5,5 miljoen euro te weinig voor de school in de nieuwe wijk. Er is 12,5 miljoen euro nodig. Een van de redenen is dat er meer kinderen naar school moeten dan aanvankelijk gepland. Zoals gemeld wil de gemeente Meppel eerst een tijdelijke school bouwen omdat er in 2033 naar verwachting ongeveer 620 leerlingen in Nieuwveense Landen naar school willen, waar de school in de nieuwste plannen ruimte biedt aan maximaal 500.

Hoe kan de leerlingenprognose binnen drie jaar zo sterk afwijken”, vraagt Gert Stam, raadslid van de CU zich af. „En wat betekent dit voor de prognose voor de andere scholen en voor het totaal aantal verwachte leerlingen op de langere termijn?”

De gemeenteraad in Meppel is al een poos in gesprek over nieuwbouw en verbouw van drie scholen in de gemeente. Behalve om de nieuwe school in Nieuwveense Landen gaat het om Stadskwartier en de Reestoeverschool. De school in Nieuwveense Landen valt mede duurder uit door de gestegen bouw- en ontwikkelkosten. De CU wil weten of er nog meer verhogingen zijn te verwachten voor het realiseren van de plannen met de andere twee scholen (MC 15 januari 2024).

Wordt vervolgd

« Terug

Reacties op 'Kostenstijging school in Nieuwveense Landen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.