Keuzes nodig: ChristenUnie blijft liever investeren in mensen en in het milieu

maandag 18 augustus 2008 20:53

Burgers en maatschappelijke organisaties in Meppel worden ongerust. Het gonst van de geruchten over bezuinigingsvoorstellen die worden voorbereid door een deel van politiek Meppel.

De coalitiefracties hebben inmiddels bevestigd dat ze meerdere malen hebben vergaderd om tot overeenstemming te komen over bepaalde voorstellen. Men kan of wil echter nog niet aangeven wanneer die voorstellen bekend gaan worden.

De fractie van de ChristenUnie kiest ervoor om nu al de open dialoog met de samenleving te starten.
Op 11 september moeten immers belangrijke beslissingen worden genomen:

  • gaat er fors geïnvesteerd worden in alle onderdelen van Ezinge of wordt er beknibbeld op de veiligheid?
  • moet er bezuinigd worden op de nieuwe Brede School in Koedijkslanden/Berggierslanden?
  • wordt er gekozen voor een forse verhoging van de OZB?

De ChristenUnie is bezig om heldere standpunten te formuleren voor deze lastige afwegingen. Hoewel er nog een aantal vragen wordt uitgewerkt door het college, zal de ChristenUnie niet accepteren dat de grote projecten tot een kaalslag leiden in de Meppeler samenleving. Het is belangrijk om nu vast te houden aan de ingezette lijn om oog voor de zwakkere in de samenleving te houden. De voorgestelde bezuinigingen op het subsidiebeleid zullen dan ook kritisch worden beoordeeld. Zo zijn bijvoorbeeld bezuinigingen op schoolmaatschappelijk werk en op leerlingenvervoer onwenselijk.

Samenwerking
Er valt vast meer uit samenwerking met andere gemeenten te halen dan nu door het college wordt gerealiseerd. De ChristenUnie is van mening dat op dit terrein gedurfde initiatieven moeten worden genomen. Daarbij kan ook gedacht worden het opzetten van gezamenlijke diensten of via het model van gastheerschap efficiënter en effectiever te werken. Wellicht moeten we zelfs denken aan een onderzoek naar de voordelen van een (nieuwe) regionale gemeentelijke herindeling,

Het milieubeleid mag niet de dupe worden van de ambities op gebied van nieuwe projecten en citypromotie. Een goed lange termijn beleid houdt nu al rekening met onze leefomgeving.

De komende weken worden de standpunten verder uitgewerkt, ook uw reactie is welkom. Mail de fractie of bel met één van de fractieleden

 

« Terug

Reacties op 'Keuzes nodig: ChristenUnie blijft liever investeren in mensen en in het milieu'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.