ChristenUnie kritisch over bezuinigingen

dinsdag 19 augustus 2008 14:32

Volgens de fractie van de ChristenUnie neemt de ongerustheid van inwoners en maatschappelijke organisaties over de komende bezuinigingen van de gemeente toe.

Volgens fractieleider Roel Veerman en raadslid Gert Stam ‘gonst het van de geruchten over bezuinigingsvoorstellen.‘ De fractie van de ChristenUnie kiest ervoor om nu reeds in contact te treden met inwoners om hun mening te peilen.
Op donderdagavond 11 september neemt de gemeenteraad belangrijke beslissingen. De centrale vraag is of er fors geïnvesteerd wordt in alle onderdelen van de plannen voor Ezinge. Moet er bezuinigd worden op de nieuwe Brede School in Koedijkslanden/Berggierslanden? Wordt er gekozen voor een forse verhoging van de OZB, zo zet de ChristenUnie enkele zaken op een rij.
De ChristenUnie accepteert niet dat de grote projecten tot een kaalslag leiden in de Meppeler samenleving. ‘Het is belangrijk vast te houden aan de ingezette lijn om oog voor de zwakkere in de samenleving te houden,‘ aldus een verklaring van de CU. De voorgestelde bezuinigingen op het subsidiebeleid gaat de ChristenUnie kritisch beoordelen. Zo zijn bijvoorbeeld bezuinigingen op schoolmaatschappelijk werk en op leerlingenvervoer onwenselijk.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie kritisch over bezuinigingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.