“College lijkt zich neer te leggen bij slechte bereikbaarheid begraafplaats”

zaterdag 06 juni 2009 23:56

Meppel – Op antwoord van vragen van de ChristenUnie over de bereikbaarheid van de begraafplaats aan de Zomerdijk met het openbaar vervoer legt het college van burgemeester en wethouders de verantwoordelijkheid bij het OV bureau. “De gemeente heeft hierin slechts een adviserende rol”, zo antwoordt het college aan raadslid Gert Stam van de ChristenUnie.

Het college constateert wel dat er maar drie lijnen in noordelijke richting rijden en dat de dichtstbijzijnde halte aan de Steenwijkerstraatweg is.

Het college heeft al wel gesproken met het OV bureau, maar die ziet geen mogelijkheid om een bus langs de begraafplaats te laten rijden.

“Dit is een teleurstellende reactie”, zo laat Gert Stam (ChristenUnie) weten. “Als je weet dat er voor oudere mensen behoefte is aan een stopplaats bij de begraafplaats, dan maak je je daar hard voor. Het college lijkt zich daarentegen neer te leggen bij de slechte bereikbaarheid. Dit is weer een voorbeeld van marktwerking waar de overheid zich achter kan verschuilen.

De ChristenUnie neemt geen genoegen met dit antwoord en beraadt zich op een andere actie.

Klik hier voor de gestelde vragen     

Klik hier voor de ontvangen antwoorden

« Terug

Reacties op '“College lijkt zich neer te leggen bij slechte bereikbaarheid begraafplaats”'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.