Gemeenteraad en avondvierdaagse

avd logozaterdag 13 juni 2009 15:26

Op 11 juni vergaderde de gemeenteraad. Tegelijkertijd was de intocht van de avondvierdaagse. Vorig jaar verscheen in de Meppeler Courant al een berichtje over gemeenteraadslid Gert Stam, die de raadsvergadering verliet om z’n kinderen een snoepketting om te hangen

(zie bericht … juli 2008)

Dit jaar vroeg Gert Stam bij het agendapunt ‘vaststelling agenda’ het woord:

“Voorzitter,Ik zou graag de hele agenda voor vanavond ter discussie willen stellen. Dat heeft niets te maken met de inhoud, maar meer met het tijdstip. Terwijl buiten bijna alle kinderen van de stad hun triomf vieren dat ze vier dagen lang weer en wind hebben doorstaan om een medaille te bemachtigen, zit de gemeenteraad met de rug naar ze toe hele belangrijke dingen te bespreken.

Dit is niet het eerste jaar. Wil het gemeentebestuur de indruk wekken onderdeel uit te maken van de samenleving door wie ze is gekozen, dan moet ze zich niet afzonderen op bijzondere samenlevingsmomenten. We vergaderen immers ook niet op Donderdag Meppeldag of tijdens de opening van het Grachtenfestival? Bovendien, als de gemeenteraad een afspiegeling wil zijn van de samenleving, ook met het oog op de bezetting in de toekomst, dan zou nu toch zeker een deel van de raad aan de kant van de weg moeten staan om kinderen of kleinkinderen te verwelkomen.

Voorzitter, ik verlaat de vergadering straks weer voor een kort moment voor mijn eigen kinderen en doe een oproep aan de agendacommissie om de komende jaren dit mooie gebeuren te vrijwaren van gelijkvallende vergaderingen. Tegelijk doe ik de suggestie aan het college, maar in ieder geval aan de burgemeester, om in het vervolg fysiek te laten merken belangstelling te hebben voor de prestaties van de kinderen in de stad.”

Er was bijval vanuit de raad en ook de burgemeester beloofde zich in te zetten hier in het vervolg rekening mee te houden.

 

 

 

« Terug

Reacties op 'Gemeenteraad en avondvierdaagse'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.