ChristenUnie presenteert verkiezingsprogramma: Stabiel en betrokken

logomaandag 18 januari 2010 22:51

De ChristenUnie in Meppel heeft haar verkiezingsprogramma vastgesteld met als titel: stabiel, Betrokken, ChristenUnie.

ChristenUnie Meppel is een christelijk-sociale partij die oog heeft voor mensen, hun welbevinden en hun relaties. De ChristenUnie gaat en staat voor christelijk-sociale politiek die de bijbel als basis voor haar denken en handelen heeft. De partij komt op voor kwetsbare mensen en zet in op de bescherming van het milieu en duurzaamheid. Niemand leeft voor zichzelf en niemand mag aan zijn eigen lot worden overgelaten. We geloven dat mensen tot bloei komen als ze zich voor elkaar verantwoordelijk voelen en zorg dragen voor elkaar. 

De ChristenUnie wil alles doen wat in haar vermogen ligt om mensen tot hun recht te laten komen. Concreet wil ChristenUnie Meppel specifiek aandacht vragen voor drie thema’s/speerpunten:

  •  Dienstbare overheid: wij willen dat het gemeentebestuur beter dan nu contacten onderhoudt met de samenleving. De wethouders moeten meer met verenigingen en instanties praten en meer de wijk in. Wij pleiten voor wijkwethouders.
  • Meppel Mobiel: Meppel moet een veilige fietsstad worden. De routes naar scholen en naar de stad moeten goed zijn. Zo moet de kruising Kromme Elleboog – Prinsenplein – Gasgracht – Marktstraat beslist veiliger!
  • Samen leven in Meppel: Armoede moet bestreden worden. Om schuldhulpverlening te voorkomen moeten er sneller en met minder bureaucratie voorschotten worden verstrekt. Verder moet de gemeente contact met jeugd onderhouden. We moeten gelegenheid geven om kenbaar te maken wat er leeft. Ook moeten er jeugdvoorzieningen komen, bijvoorbeeld een Youth City.

 Dit zijn een aantal speerpunten van ons verkiezingsprogramma. Voor zowel de korte als de volledige versie van het verkiezingsprogramma kunt u kijken op www.meppel.christenunie.nl.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 

Allard Treep, campagneleider
Tel. 06- 223 767 27
mail

Klik hier voor het programma

 

 

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie presenteert verkiezingsprogramma: Stabiel en betrokken'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.