Zeven vragen aan Roel Veerman

christenunie 137zaterdag 30 januari 2010 12:14

Meppel - Roel Veerman van de ChristenUnie, je hebt het één dag helemaal alleen voor het zeggen in Meppel. Wat ga je veranderen?
Besturen is vooral veel onder de mensen zijn. Tijdens mijn rondje Meppel ga ik die dag de twee coffeeshops sluiten (winst voor de volksgezondheid) en ga ik in gesprek met een Meppeler ondernemer (investeren in werkgelegenheid).

Daarna eet ik in een verzorgingshuis en steek ik de daar aanwezige beroepskrachten, vrijwilligers en mantelzorgers een hart onder de riem.

Met hen bespreek ik de aanpassingen die nodig zijn in ons WMO-beleid. Verder ga ik in één van de wijken van Meppel in gesprek met een aantal inwoners en om de plannen voor het wijkbudget concreet invulling te geven.

2. Hoogtepunten en teleurstellingen in de afgelopen 4 jaar in de Meppeler politiek.
Teleurstellingen probeer ik niet te lang te onthouden, overigens blijf ik van mening dat het erg jammer is dat we een kaalslag zien in de fantastische evenementen die Meppel heeft (maar vooral ook had, zoals Indoor Meppel). Het is goed dat Meppel de afgelopen periode een sociaal gezicht heeft gehouden. Mede door de ChristenUnie komen er op korte termijn wijkbudgetten. Als één van de initiatiefnemers van de lokale economische top ben ik blij met de toegenomen aandacht voor werkgelegenheid en het verbeteren van het ondernemersklimaat.

3. Welke onderwerpen in het programma van jouw partij spreken je het meest aan.
  • Het bestuur moet weer de straat op, versterk het contact met de samenleving (verenigingen, instellingen e.d.), stel wijkwethouders aan.
  • Investeer in een aantrekkelijke binnenstad, geef ruimte en voorrang aan veilig fietsverkeer inclusief een extra fietsontsluiting voor Ezinge.
  • Versterk de samenwerking in de regio en met Zwolle, creëer op die manier mogelijkheden om als Meppel rustig door te groeien.

4. Welk boek moet iedereen lezen en welke film zien.
Ik gun me niet veel tijd om films te kijken en toch was deze keus niet moeilijk. Neem kennis van de EO-documentaire van Rouvener Geertjan Lassche: 'Alleen op de wereld - 5 jaar later' en besef hoeveel impact een natuurramp als de tsunami heeft.
Enkele aanraders om te lezen: De Hemelse Man van Broeder Yun (over het bijzondere leven van een Chinese christen die voor zijn geloof uitkomt), De Pion van Steven James (een thriller van formaat) en het Johannes evangelie uit de Nieuwe Bijbelvertaling (een boek met Toekomst).

5. Wie is je grote voorbeeld in de politiek en waarom?
Heb ik niet (blijkbaar toch redelijk mezelf gebleven). Ik heb overigens wel veel waardering voor de jarenlange inzet van André Rouvoet voor een beter jeugd- en gezinsbeleid. 't Is mooi dat hij nu zelf als minister ook daadwerkelijk concrete invulling kan geven aan verbeteringen op dat gebied.

6. Welke van de zeven zonden ga je bestrijden en welke deugd krijgt alle ruimte.

Of ze in het rijtje passen weet ik niet, maar ik ben voorstander van meer sociale samenhang en vind het werk van mantelzorgers ontzettend belangrijk. Ik veroordeel scherp de verharding in de samenleving waardoor bevolkingsgroepen of individuele burgers zich steeds vaker onveilig of niet geaccepteerd voelen.

7. Wat is aan de hand van steekwoorden jouw Top 7 Wensenlijst in de gemeente?
  • Respect én inzet voor elkaar.
  • Wees concreet en duidelijk, doe vervolgens wat je zegt.
  • Betere fietsroutes.
  • Grotere betrokkenheid van burgers bij hun leefomgeving door wijkbudgetten.
  • Meer (huur)woningen voor starters en ouderen.
  • Beter financieel beleid door verstandige investeren in nieuwe projecten.
  • Ruimte voor vernieuwing van zorg(instellingen).

Wie is Roel Veerman:
Mijn naam is Roel Veerman, geboren en getogen in Rouveen ben ik na mijn studie in Wageningen in Meppel komen wonen. Samen met mijn vrouw zorg ik voor onze drie kinderen. Overdag vervul ik een leidinggevende functie bij Rovecom ICT uit Hoogeveen. Ik heb nu acht jaar volop voor inwoners en voor de ChristenUnie meegedraaid in de gemeenteraad van Meppel. Veel geleerd, vanuit de raad bijgedragen aan de ontwikkeling van Meppel. Veel tijd besteed aan het behouden en versterken van het sociale gezicht van de gemeente. Met een jong gezin, een drukke baan zijn het ook tropenjaren geweest. Ik heb er het volste vertrouwen in dat mijn opvolgers de ingezette lijn krachtig zullen doorzetten. Na de verkiezingen keer ik dan ook niet terug in de gemeenteraad. Ik sta op de 5e plek en zal de fractie, waar men daar gebruik van wenst te maken, zeker nog met raad en daad bijstaan. Wie weet ontstaat er meer vrije tijd zodat ik vaker een boek kan lezen, fanatieker kan gaan schaatsen en meer leuke dingen met m’n gezin kan doen.

 

bron: www.meppelercourant.nl

 

« Terug

Reacties op 'Zeven vragen aan Roel Veerman'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.