De inhoud van het coalitieakkoord

zondag 30 mei 2010 16:14

Donderdag 27 mei heeft de gemeenteraad het nieuwe coalitie-akkoord gesloten. Zoals verwacht mocht worden, werd er kritisch gereageerd door de oppositie en sloot de coalitie de rijen. De waarneming vanuit de ChristenUnie: De VVD heeft het binnen de coalitie voor het zeggen. De fractievoorzitter van de VVD was woordvoerder namens de coalitie, terwijl de VVD niet de grootste partij is. Sterk Meppel laat het gebeuren.

Sterk Meppel heeft het ook inhoudelijk laten gebeuren. Ze moesten toegeven op veel punten die kenmerkend zijn voor hen, bijvoorbeeld wijk- en buurtgericht werken, de auto in de binnenstad en het opkomen voor Nijeveen. Sterk Meppel is de verliezer van de coalitie.
Het was goed om te horen dat CDA zich zo sterk maakte voor de gemeenschap i.p.v. het individu en voor de sociaal zwakkeren. Het is best eens goed om als CDA niet al te veel aan de VVD vastgeplakt te zitten. Onze fractie heeft het CDA opgeroepen ook hierover de landelijke lijsttrekker van het CDA te kapittelen, net zoals ze dat bij de val van het kabinet deden.
Verder was de fractie van de ChristenUnie ontevreden over de woorden die over het jeugdbeleid in het coalitie-akkoord staan: bezuinigen op jeugd en gezin en het organiseren van een kinderdisco. Vanuit de PvdA kwam de belofte dat er alleen maar ‘slim gecombineerd’ zou worden in plaats van bezuinigd en dat het bestaande jeugdbeleid met kracht zou worden uitgewerkt.

Voor de volledige bijdrage van de ChristenUnie in het debat, klik hier.

« Terug

Reacties op 'De inhoud van het coalitieakkoord'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.