Wel of niet ChristenUnie?

stembuszondag 02 september 2012 22:27

Er is altijd wel een reden om niet op de ChristenUnie te stemmen. De één vindt de ChristenUnie te links en wijkt uit naar CDA of VVD en de ander komt terecht bij de SP omdat de ChristenUnie niet consequent genoeg is. De één haakt af omdat de ChristenUnie niet positief genoeg was over het laatste kabinet, de ander stemt niet meer op de ChristenUnie omdat er verschillende maatregelen in het 'Kunduz-akkoord' staan, die de ChristenUnie niet had mogen onderschrijven.

In het Nederlands Dagblad van woensdag 29 augustus stond weer een voorbeeld van zo'n tegenstelling. Het standpunt inzake het homohuwelijk kost de ChristenUnie kiezers, zo kopt het ND, terwijl een mevrouw als ingezonden schrijft dat ze niet meer op de ChristenUnie stemt, omdat Arie Slob in een televisieprogramma 'meegaat met menselijke besluiten die niet in overeenstemming zijn met Gods Woord'.

Een oude mevrouw, ChristenUnie lid, zei onlangs tegen me: "We hebben vroeger geleerd om trouw te zijn". Die mevrouw sloeg de spijker op z'n kop. We hebben met de ChristenUnie een geweldige kans om in afhankelijkheid van de Here te laten zien dat christelijke politiek een zegen is voor het land. Elke stem en elke zetel doet er toe. Maar het is irreëel om te denken dat iedere stemmer zijn eigen opvattingen voor 100% terug moet vinden. Haak niet af, maar blijf trouw. Ben je linkser of rechtser dan de ChristenUnie, bedenk dan dat de ChristenUnie geen club van gelijkgezinden is.  En ben je principiëler dan de ChristenUnie, bedenk dan dat de ChristenUnie geen kerk is. De ChristenUnie is een unie van (veelkleurige) christenen, die christelijke politiek wil bedrijven. Niet meer en niet minder. En als nu de kerken hun leden leren wat bijbelgetrouwheid is in deze tijd, wordt de vraag wie dat namens de ChristenUnie geloofwaardig kan uitdragen ook niet elke keer zo'n discussie.

Gert Stam

« Terug

Reacties op 'Wel of niet ChristenUnie?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.