Meppeler wethouder overleeft motie van wantrouwen in peuterdebat

jajavrijdag 27 september 2013 21:33

MEPPEL - Het debat in de gemeenteraad van Meppel over de opvang van peuters liep gisteravond met een sisser af. Er vielen harde woorden en wethouder Myriam Jansen overleefde een motie van wantrouwen.

Onderwerp van discussie was de gang van zaken rond de harmonisatie van de peuterspeelzalen in Meppel, oftewel het onderbrengen van de peuteropvang bij de commerciële instellingen Allio en Speelwerk. Laatstgenoemde haakte een week geleden af, en dat zorgde voor onrust, want aanstaande dinsdag zouden de peuters door de twee instellingen opgevangen moeten worden. Een maatregel waarmee de gemeente Meppel twee ton wilde besparen.

De gemeente was 'onaangenaam verrast' door de terugtrekking van Speelwerk en zocht de afgelopen dagen naar een oplossing. De manier waarop wethouder Myriam Jansen dat deed, verdiende volgens de gemeenteraad geen schoonheidsprijs. Slechte communicatie richting de raad en uitsluiting van partijen waren de verwijten die de wethouder op haar bord kreeg. Het wapengekletter van de oppositie imponeerde niet genoeg om de coalitie en de wethouder aan het wankelen te krijgen. De motie van wantrouwen was uiteindelijk dan ook niet meer dan een ernstige waarschuwing.

Bron: RTV Drenthe

KLIK HIER VOOR HET VIDEO VERSLAG

« Terug

Reacties op 'Meppeler wethouder overleeft motie van wantrouwen in peuterdebat'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.