Van Dalen (CU) verrast door havenmogelijkheden Meppel

061zaterdag 19 oktober 2013 17:18

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) heeft vrijdag 18 oktober een werkbezoek gebracht aan Meppel, samen met ChristenUnie-statenleden Tjisse Stelpstra en Margriet Stijkel. Samen met ChristenUnie-gemeenteraadslid Gert Stam en wethouder en ambtenaren bezochten ze enkele plekken in de haven van Meppel, zoals de containeroverslag en de wachthaven.

Van Dalen is vice-voorzitter van de Transportcommissie in het Europees Parlement en bijzonder geïnteresseerd en betrokken bij de vaarwegen en transportmogelijkheden in Noord-Nederland. "Meppel is een belangrijke doorvoerroute naar het Noorden en Duitsland en dat moeten we zo houden", zei hij. "De containeroverslag is van groot belang voor de economische bedrijvigheid in Meppel, maar ook de wegen voor het vrachtverkeer.


Ik maak mij sterk in Europa voor goede transportmogelijkheden in Noord-Nederland. Van Dalen prijst Meppel om de economische prestaties en de goede werkgelegenheid. Zijn advies is om nog meer contact met Europa te zoeken en nog meer middelen en mogelijkheden uit Europa te halen. "Uiteraard kan en wil ik daarbij helpen.", aldus Van Dalen. Van Dalen werd ontvangen op het stadhuis en rondgereden in de omgeving van de vaarwegen en haven. "Meppel is een boeiende en leuke gemeente. Ik wens het gemeentebestuur en de gemeenteraad en zeker ook mijn collega-ChristenUnie-bestuurders veel zegen en kracht toe."




« Terug

Reacties op 'Van Dalen (CU) verrast door havenmogelijkheden Meppel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.