ChristenUnie stelt verkiezingsprogramma vast

topbanner-verkiezingsprogram-944x262donderdag 31 oktober 2013 22:41

Op woensdag 30 oktober 2013 heeft de ChristenUnie Meppel haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 vastgesteld. Het verkiezingsprogramma heet ‘Partij van de Samenleving’ en gaat uit van drie thema’s. Deze thema’s zijn: 1. Betrouwbare overheid; 2. Gezonde samenleving; en 3. Duurzaam wonen, werken en leven.

Betrouwbare overheid
Hierbij noemt de ChristenUnie het vangnet voor de zwakken, het sober en doelmatig beheren van de gemeentekas, en de veiligheid op straat. Maar veiligheid begint thuis en daarom wil de ChristenUnie investeren in preventie in het kader van een integraal jeugdbeleid. Als het aan de ChristenUnie ligt is er in Meppel geen plaats voor bordelen en coffeeshops. Het sober en doelmatig beheren van de gemeentekas brengt met zich mee dat de ChristenUnie kritisch kijkt naar de subsidies en wat hiermee wordt bereikt. Ook wil de ChristenUnie Schouwburg Ogterop verzelfstandigen.

Gezonde samenleving
De ChristenUnie gaat uit van een samenleving waarin mensen voor elkaar zorgen en de ruimte krijgen om hun talenten te ontwikkelen. In een tijd waarin men niet meer automatisch recht heeft op voorzieningen en er meer van de mensen zelf wordt gevraagd, is het belangrijk om zorg dicht bij de mensen op een kleinschalige manier te organiseren. De ChristenUnie wil mantelzorgers helpen, het Steunpunt Mantelzorg uitbreiden en het PGB handhaven.

Duurzaam wonen, werken en leven
Voor de ChristenUnie is werkgelegenheid erg belangrijk en de ChristenUnie wil de werkgelegenheid in Meppel dan ook bevorderen door ruimte te geven aan het midden en kleinbedrijf. De ChristenUnie is voorstander van het bouwen in Nieuwveense Landen, maar wil wel dat de gemeente Meppel vasthoudt aan sociale woningbouw in deze nieuwbouwwijk. De ChristenUnie gaat voor een binnenstad waar iedereen zich veilig kan voelen bij het oversteken. Daarom wil de ChristenUnie de zebrapaden terugbrengen in de binnenstad. De ChristenUnie zet stevig in op verbeteringen voor de fietser, waarbij de fietstunnel naar Ezinge een belangrijk aandachtspunt is. De ChristenUnie zet in op duurzaamheid en wil de openbare gebouwen in Meppel zoveel mogelijk voorzien van zonnepanelen.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie stelt verkiezingsprogramma vast'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.