ChristenUnie wil meer weten over opvang verwarde mensen

Ambulancedonderdag 01 maart 2018 19:46

Het sterk stijgende aantal meldingen van overlast door verwarde mensen leidde een half jaar geleden tot de in gebruik neming van de zogeheten psycholance in Drenthe. In combinatie met een noodpoli is Assen zouden deze mensen niet meer in een politiecel hoeven te belanden, zoals eerder wel gebeurde.

Bert Kunnen, raadslid ChristenUnie heeft het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de ervaringen met deze bijzondere ambulance.

In Meppel steeg het aantal meldingen van overlast door verwarde mensen in de afgelopen jaren verdrievoudigd. Dit is een landelijke trend, veroorzaakt door bezuinigingen in de gezondheidszorg. Mensen in psychische nood kunnen minder terugvallen op consequente professionele hulp en belanden vaak op straat of zorgen voor overlast in de buurt. De ChristenUnie heeft diverse malen gepleit voor maatregelen. ‘Overlast in een buurt geeft veel onrust, maar ook de betrokkene zelf voelt extra spanning als deze noodgedwongen in een politiecel belandt’, constateert Kunnen. ‘We waren blij toen een half jaar geleden de psycholance is gerealiseerd. Deze ambulance kan zorgen voor een eerste opvang en zonodig professionele begeleiding naar de noodpoli in Assen’.
Kunnen wil van het college weten wat de ervaringen met de psycholance zijn, hoe vaak daar een Meppeler bij betrokken is en of deze voorziening al heeft geleid tot minder meldingen van overlast. Kunnen ziet de psycholance en de noodpoli als welkome voorzieningen. ‘Het zijn wel noodoplossingen. Zolang we mensen in psychische nood geen adequate opvang en begeleiding bieden, blijven we nare situaties in buurten houden’, waarschuwt het raadslid van de ChristenUnie. ‘Hierop zal de inzet de komende jaren moeten plaatsvinden’.
Meppel, 27 februari 2018

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Art32 vragen Psycholance111,3 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil meer weten over opvang verwarde mensen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.