Bijna 2,4 miljoen euro te fors voor gedeeltelijk opengraven Gasgracht

maandag 25 juni 2007 23:27

De ChristenUnie steunt het college in de realisatie van de Kennisfabriek door deze te verkopen aan architectenbureau B O, maar zij wijst het opengraven van een deel van de oude Gasgracht over een lengte van 85 meter van de hand.

De ChristenUnie maakt andere afwegingen dan het college. Belangrijkste reden is dat het opengraven van de Gasgracht vraagt om een investering van bijna € 2,4 miljoen euro gemeenschapsgeld.
Dit geld is volgens de CU ook anders in te zetten. De fractie wil een andere aanwending van de subsidies. Daarbij kan de gemeente € 1,1 miljoen voor andere projecten reserveren.
Het resultaat hiervan is onder meer een extra investering in onderhoud van de bestaande grachten door extra baggeren, extra investeren in onderwijs door geld te reserveren voor andere projecten en minder financieel risico, omdat het aantal uit te voeren werken voor 1 juli 2008 wordt beperkt.
Volgens CU-fractieleider Roel Veerman wordt hiermee tegemoet gekomen aan de wens van de Meppeler bevolking. Daarbij citeert hij een enquête van Sterk Meppel ‘de bevolking het verder opengraven van de Gasgracht het minst belangrijk vindt.‘

bron: www.meppelercourant.nl

« Terug

Reacties op 'Bijna 2,4 miljoen euro te fors voor gedeeltelijk opengraven Gasgracht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.