ChristenUnie houdt vast aan Sociale Woningbouw in Nieuwveense Landen

nieuwveense landendinsdag 23 april 2013 22:19

Nu dalende grondprijzen de gemeente Meppel, die veel grond in heeft gekocht, in problemen dreigt te brengen, moet Meppel veel van de aangekochte grond afwaarderen naar de lagere waarde die het heeft als er een agrarische bestemming op ligt. Alleen de grond die als ‘fase 1’ als eerste aan de beurt is om bebouwd te worden hoeft niet afgewaardeerd te worden.

Ook wil de wethouder de aanleg van de riolering in de Nieuwveense landen uit de reinigingheffing betalen in plaats van dit als een kostenpost bij nieuwbouw in te boeken.

De ChristenUnie heeft begrip voor de lastige afweging die het college moet maken en is bereid om ten aanzien van de Nieuwveense Landen steun te geven aan het college. Maar Gert Stam heeft in het debat op 11 april 2013 duidelijk gemaakt dat het college deze steun van de ChristenUnie alleen krijgt als er in de Nieuwveense Landen ook echt sociale huurwoningen worden gebouwd. Helaas hebben Woonconcept en Actium aangegeven af te willen zien van het bouwen van nieuwe woningen, met als reden de heffing die zijn van de landelijke regering opgelegd gaan krijgen. Gert Stam heeft het college opgeroepen om zo nodig met anderen van de woningcorporaties Woonconcept en Actium samen te werken en actief op zoek te gaan naar deze alternatieven.

Wethouder Dohle heeft aangegeven de zorg van de ChristenUnie te delen, maar dit is voor de ChristenUnie niet genoeg. De reden voor de ChristenUnie om steun te geven aan de bouw van de Nieuwveense Landen is nu juist de bouw van sociale huurwoningen. Zolang veel mensen in Meppel en omgeving al jaren wachten op een huurwoning, kan de ChristenUnie zich niet neerleggen bij een plan waarbij deze sociale huurwoningen geschrapt worden, omdat een koopwoning mogelijk meer oplevert voor de gemeente. De ChristenUnie zal hier in volgende debatten dan ook zeker op terugkomen om over de bouw van sociale huurwoningen de duidelijkheid te krijgen die het college nu nog niet geeft.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie houdt vast aan Sociale Woningbouw in Nieuwveense Landen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.