Huishoudboekje Meppel op orde. College investeert 2,3 miljoen euro in nieuw beleid.

vrijdag 06 oktober 2006 21:28

Als de bijdragen uit Den Haag niet drastisch worden verlaagd en er niet plotselinge economische tegenwind opsteekt, zal Meppel ook de komende drie jaar een positieve begroting kunnen opstellen. Het huishoudboekje van Meppel ziet er voor 2007 in elk geval prima uit.

Er is geld voor het uitvoeringsprogramma van het college, voor het doen van flinke investeringen in wegen en gebouwen en voor aanvullende wensen van het gemeentebestuur. En dan nog wordt aan het eind van volgend jaar een bescheiden positief saldo van 40.000 euro verwacht.
het mag geen verwondering wekken dat een belangrijk deel van de gemeentelijke financiën in 2007 op gaat aan min of meer vaste kostenposten, zoals onderwijs, het onderhoud van wegen, groen en water, culturele voorzieningen en de uitbetaling van salarissen, subsidies en vergoedingen en kapitaallasten. In totaal bedragen de structurele kostenposten 40 miljoen euro. Daarnaast gaat nog eens zo'n 15 miljoen naar sociale uitkeringen zoals de bijstand. Zodoende blijft vijf procent van de in totaal 72 miljoen euro over om daadwerkelijk uit te geven.

Het uitvoeringsprogramma van het nieuwe college vraagt een investering van 2,3 miljoen euro. Burgemeesters en wethouders kregen onlangs groen licht van de gemeenteraad om die ruim twee miljoen te besteden aan voorlichting over sociale voorzieningen, promotie van Meppel, verbetering van toeristische voorzieningen, jeugd projecten, ouderen ondersteuning en veiligheid.

Eerder is door de gemeenteraad al besloten tot enkele forse investeringen, waarvoor in 2007 geld gevonden moet worden. De rondweg Berggierslanden, herinrichting Groenmarkt en Prinsenplein. De nieuwe gymzaal aan de Woldkade, de vernieuwing van wegen groen en riool op industrieterrein Oevers A/B, verbetering sportpark Tussenboerslanden en de uitbreiding van de Niermanschool en het Greijdanus College worden volgend jaar onder andere er uitgevoerd.

bron: www.meppelercourant.nl

« Terug

Reacties op 'Huishoudboekje Meppel op orde. College investeert 2,3 miljoen euro in nieuw beleid.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.