Drentse lijsttrekkers stimuleren samenwerking Meppel-Zwolle

debatdinsdag 15 februari 2011 23:33

Meppel en Zwolle moeten samen komen tot een regiovisie. Daarin kunnen de steden de krachten bundelen en elkaar versterken. Daarover waren de tien partijvertegenwoordigers vanavond opvallend eensgezind tijdens het verkiezingsdebat in het Stadhuis van Meppel.

'Meppel ligt niet op een eiland maar heeft ook kansen richting Zwolle,' aldus Eddy Veenstra (PvdA), die de term regiovisie Meppel-Zwolle als eerste in de mond nam. 'Meppel en Zwolle kunnen elkaar versterken, net als in het noorden Assen en Groningen dat doen.' Volgens Tjisse Stelpstra (ChristenUnie) kunnen Meppel en Zwolle samen een slag slaan. 'En in die regiovisie is Meppel goed in staat zelf de kar te trekken. De provincie kan ondersteunend zijn,' zei Stelpstra.

De discussie over de flirt van Meppel met Zwolle werd ingegeven door een inleiding van Henrico ten Brink, voorzitter van de Industriële Commerciële Club, die openlijk al eerder heeft aangegeven dat Meppeler werkgevers graag de samenwerking met Zwolle zoeken.
'De lonk naar Zwolle is een hele natuurlijke ontwikkeling,' aldus Henk van de Boer (VVD). 'Dat moet Meppel gewoon doen. Datzelfde geldt voor Steenwijkerland. Provinciegrenzen zijn fictief.'

D66 vindt dat de provincie een grotere rol heeft dan alleen ondersteuning bieden. 'De provincie moet alerter zijn op ontwikkelingen. Kijk eens hoe Zwolle ligt ten opzichte van de Zuidas. Je moet over de grenzen heen kijken. Je kunt rustig samenwerken met die partij waar je sterker van wordt. Meppel en Zwolle kunnen de krachten bundelen en elkaar versterken,' aldus Marianne van der Tol.

Volgens Harry Haddering (Solidara Drenthe) hoeft de keuze voor Zwolle geen afkeer te zijn van Drenthe. Haddering: 'Ga uit van je kwaliteiten.'

 

bron: www.meppelercourant.nl

« Terug

Reacties op 'Drentse lijsttrekkers stimuleren samenwerking Meppel-Zwolle'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.