Gert Stam en Rinus Scholtus in gesprek met de Marokkaanse Vereniging

Marokkaanse vereniging 1maandag 03 maart 2014 20:58

Zaterdagmiddag hebben Gert Stam en Rinus Scholtus een bezoek gebracht aan de Marokkaanse Vereniging. Ze werden gastvrij ontvangen door een stuk of 10 mannen. Gert en Rinus hebben gevraagd wat er bij hen leeft. Er bleek veel zorg te leven over de manier waarop ze een plaats hebben in Meppel. Steeds vaker kunnen jongeren met een allochtone achternaam geen stageplaats krijgen of worden ze op straat extra gecontroleerd op hun ID-kaart.

Ze willen graag deel uitmaken van de Meppeler samenleving. Daar hebben Gert en Rinus ze ook toe aangemoedigd, door deel uit te maken van bijvoorbeeld Meppeler sportverenigingen.

Maar ook andere zaken kwamen aan de orde, zoals voldoende spel- en ontspanningsmogelijkheden, afvalscheiding en huurprijzen. Het was een geanimeerde bijeenkomst. De wens leeft dat er vanuit het college regelmatig een gesprek plaatsvindt met het bestuur van de Marokkaanse Vereniging, zodat ze als gesprekspartner signalen uit de samenleving kunnen doorgeven. Ze vinden het jammer dat het de afgelopen periode niet is gebeurd. 

      

« Terug

Reacties op 'Gert Stam en Rinus Scholtus in gesprek met de Marokkaanse Vereniging'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.